Kaura-vadelmaneliöt

Myllyn Paras
2 uunipellillistä
½lmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
2munaa
n.14dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
100gvoita tai margariinia
Täyte (yhdelle pellilliselle):
n.1dlpaistonkestävää vadelmamarmeladia
n.½lvadelmia
Pinnalle:
5dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlsokeria
100gvoisulaa

Valmistusohje

Tästä annoksesta syntyy kaksi uunipellin kokoista
piirakkapohjaa, toisesta pohjasta voit valmistaa vaikka rahkapiirakan tai leipoa
puolet taikinasta pikkupulliksi.

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita
joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää erikoisvehnäjauhot
vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina
vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina
peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut
kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Jaa taikina kahtia ja kauli puolet taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Tee
toiselle puolelle taikinaa samoin, jos valmistat siitä piirakan tai leivo se
haluamallasi tavalla esim. pikkupulliksi tai pieniksi marjatäytteisiksi
pulliksi. Kohota piirakkalevyt (tai pullat) kaksinkertaisiksi. 

Valmista täyte sekoittamalla isot kaurahiutaleet ja sokeri
voisulaan. Levitä marmeladi kohonneelle piirakkapohjalle, kaada päälle vadelmat
ja ripottele viimeiseksi muruseos. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin
keskitasolla 20-30 min. Leikkaa jäähdyttyä neliöiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)