Muffinit ovat helppoja leipoa lasten kanssa, he voivat osallistua ainesten annosteluun ja taikinan sekoittamiseen ja hieman isommat lapset voivat aikuisten ohjauksella innostua leipomisesta nimenomaan muffinien myötä.

Muffinien ei tarvitse olla kokonaan valkoisista jauhoista leivottuja, esim. tässä reseptissä mukana on niin taikinassa kuin muruseoksessakin kaurahiutaleita.

Halutessasi voit vaihtaa valkoisen sokerin tummaan sokeriin. Ananaksen tilalle voit käyttää marjoja, mikäli niitä pakastimesta löytyy.

Jos kotoa ei löydy ananasta eikä marjoja, mutta mielesi tekee pientä nopeasti valmistuvaa makeaa, kannatta kokeilla klassisia muffinssejamme!

Ainekset 20-25 kpl annosta

1
dl
(tummaa) sokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
100
g
voi- tai margariinisulaa
1
tlk
ananasmurskaa liemineen (n. 220/140 g) tai 3 dl marjoja
Muruseos päälle:
¾
dl
sokeria
50
g
voi- tai margariinisulaa
Koristeeksi:
1
tlk
vadelmia, muita marjoja tai säilykekirsikoita tai -ananasta paloina

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut taikina-aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin.

  2. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä muffinssien pinnalle.

  3. Laita vielä lopuksi jokaisen muffinssin keskelle marjoja, kirsikka tai ananaspala.

  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. 

VINKKI! Saat muffineista juhlavampia, jos kostutat niitä ananasmehulla (tai vain aikuisille tarjottavat muffinit liköörillä) ja koristelet ne kermavaahdolla ja ananaspaloin tai marjoin. Tällöin voit halutessasi jättää pois muruseoksen. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.