Kaura-ananasmuffinit

Kaura-ananasmuffinit

Muffinit ovat helppoja leipoa lasten kanssa, he voivat osallistua ainesten
annosteluun ja taikinan sekoittamiseen ja hieman isommat lapset voivat aikuisten
ohjauksella innostua leipomisesta nimenomaan muffinien myötä.

Muffinien ei tarvitse olla kokonaan valkoisista jauhoista leivottuja, esim.
tässä mukana on niin taikinassa kuin muruseoksessakin kaurahiutaleita.

Halutessasi voit vaihtaa valkoisen sokerin tummaan sokeriin.

Ananaksen tilalle voit käyttää marjoja, mikäli niitä pakastimesta löytyy.

20-25 kpl
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dl(tummaa) sokeria
1tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
2munaa
100gvoi- tai margariinisulaa
1tlkananasmurskaa liemineen (n. 220/140 g) tai 3 dl marjoja
Muruseos päälle:
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
¾dlsokeria
50gvoi- tai margariinisulaa
Koristeeksi:
1tlkvadelmia, muita marjoja tai säilykekirsikoita tai -ananasta paloina

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut taikina-aineet ja sekoita
tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä muffinssien pinnalle. Laita vielä lopuksi jokaisen
muffinssin keskelle marjoja, kirsikka tai ananaspala. Paista 200-asteisen uunin
keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. 

VINKKI: Saat muffineista juhlavampia, jos kostutat niitä ananasmehulla
(tai aikuisille meneviä liköörillä) ja koristelet ne kermavaahdolla ja
ananaspaloin tai marjoin. Tällöin voit halutessasi jättää pois muruseoksen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Tein kaksi pellillistä ja jätin jäähtymään kyökkiin. Kakarat tuli kotiin, kun olin ite saunassa. Niillä oli kavereita messissä. Söivät kaikki ja mulle jäi vaan kuorrute, jota en ehtinyt pursottaa lämpimille muffinsseille. Meidän kakarat on ronkeleita, siitä voitte päätellä oliko noi hyviä. Lupasin tehä huomenissa uuden satsin.
Tein juuri korvaten vadelmilla ananaksen, ilman kuorrutteita. Tuli jotenkin pieniä ja kuivakan oloisia, 20 kpl sain aikaan. Maku ratkaisee.
Olipa aivan syötävän hyvä ja vaivaton ohje! Jouduin jopa kontrolloimaan perheen käyntiä keittiössä muffinipellin äärellä. Tosi hyvä idea sekoittaa tuo ananas mehuineen jo taikinaan. Itse jätin kuorrutuksen pois (lähinnä ylimääräisen rasvan takia) ja korvasin sen nonparelleilla, jotka laitoin jo ennen uuniin menoa. Uppoutuivat sopivasti pintaan kuitenkaan sulamatta. T. Anne
Helppo ohje myös lasten tehdä. Kaiken lisäksi olivat vielä hyviäkin! :)
Oli tosi nopeat tehdä. Ananas vain hävisi muffinista johonkin? Muruseos oli myös hyvää. Ensikerralla meinaan kostuttaa valmiit muffinit.
Kyllä maistuivat ja koululainenkin tykkäsi. Toivottavasti eivät lihota:)
Että tuli hyvää helpolla
Hyvin maistuivat kaikille. Vierailta erikoiskehut!
Todella hyviä muffineja.
Makoisia ja todella helpot tehdä!

Pages