Vadelma valkosuklaamuffinssit

Vadelma valkosuklaamuffinssit

Tässä reseptissä muffinssitaikinaan käytetään tavallisten ainesosien lisäksi kaurahiutaleita, jogurttia ja valkosuklaata. Jos kaapistasi ei löydy näitä, kannattaa kokeilla klassisia muffinsseja.

Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.

 

 

Pohja:
2dlsokeria
2munaa
150gsulatettua voita
1dljogurttia
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
4dlvadelmia
100gvalkosuklaata paloiteltuna
Kuorrutus:
2prkmascarpone-juustoa
5rkltomusokeria (tai oman maun mukaan)
elintarvikeväriä

Valmistusohje

Sekoita keskenään sokeri ja munat. Lisää joukkoon voi, jogurtti ja kuivat aineet, sekoita hyvin. Lisää lopuksi vadelmat ja valkosuklaa, sekoita. Jaa taikina muffinssivuokiin ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle.

Resepti:
Niina Lyhteilä

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Ihanan makuisia. Kannattaa kokeilla.
Hei, tuleeko tuo ohjeen 1dl kaurahiutaleita pelkästään pohjaan ja sen lisäksi vielä päälle ripotellaan vai pelkästään päälle?
1 dl kaurahiutaleita tulee taikinan sekaan. Päälle voi ripotella hieman kaurahiutaleita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hei, mitä jogurttia käytetään, maustamaton luonnonjogurtti?
Jogurtiksi voi valita omaan makuun mieluisan jogurtin. Myös maustamaton luonnonjogurtti sopii. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuulostavat maukkailta. Montako muffinsia yhdestä annoksesta tulee?
15- 20 kpl riippuen muffinivuoan koosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Sekoita vai vatkaa vaahdoksi sokeri ja munat?
Sekoitetaan sokeri ja munat niin, että munien rakenne menee rikki. Terveisin, Kuluttajaneuvonta