• Kun keität pastaa uuniruokiin ja paistoksiin, jätä ne hyvin "al dente", eli hieman perusohjetta lyhyempi keittoaika riittää.
  • Tämä ohje on tehty katkaravuista, mutta yhtä hyvin voit korvata ne esim. äyriäisillä tai kalalla.

Ainekset uunivuoallinen annosta

l
vettä
2
tl
suolaa
2
paprikaa tai 1 pss paprikaista pakastevihannessekoitusta
250
g
pakastekatkarapuja
250
g
purjosipulia ohuina renkaina
1
rkl
tilliä tai n. ½ dl tuoretta
4
valkosipulinkynttä
Kuorrutuskastike:
3
rkl
margariinia
6
dl
maitoa
1
kalaliemikuutio
150
g
kevytjuustoraastetta
1
tl
sitruunapippuria

Ohje

  1. Keitä spagettia kattilassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 6 min. Valuta lävikössä ja kaada spagetit voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan (esim. lasagnevuokaan).

  2. Lisää sekaan paprikakuutiot, katkaravut, purjorenkaat sekä mausteet.

  3. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoa margariinissa, lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää kalaliemikuutio, juustoraaste, sitruunapippuri, hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 min.

  4. Kaada kastike painellen paistokseen ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit kokeilla paistokseen myös muita kalafileitä tai tonnikalaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.