Katkarapupaistos

Katkarapupaistos

Kun keität pastaa uuniruokiin ja paistoksiin, jätä ne hyvin "al dente", eli hieman perusohjetta lyhyempi keittoaika riittää. Tämä ohje on tehty katkaravuista, mutta yhtä hyvin voit korvata ne esim. äyriäisillä tai kalalla. Vaihtelua saat käyttämällä Railakas Raketti Spagettia, joka on kolmiväristä, mukana vihreitä eli aidolla pinaattijauheella värjättyjä spagetteja ja punaista eli aidolla tomaattijauheella värjättyjä spagetteja.

uunivuoallinen
1psMyllyn Paras Raketti Spagettia (350 g)
lvettä
2tlsuolaa
2paprikaa tai 1 pss paprikaista pakastevihannessekoitusta
250gpakastekatkarapuja
250gpurjosipulia ohuina renkaina
1rkltilliä tai n. ½ dl tuoretta
4valkosipulinkynttä
Kuorrutuskastike:
3rklmargariinia
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
6dlmaitoa
1kalaliemikuutio
150gkevytjuustoraastetta
1tlsitruunapippuria

Valmistusohje

Keitä spagettia kattilassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 6 min. Valuta lävikössä ja kaada spagetit voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan (esim. lasagnevuokaan). Lisää sekaan paprikakuutiot, katkaravut, purjorenkaat sekä mausteet. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoa margariinissa, lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää kalaliemikuutio, juustoraaste, sitruunapippuri, hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 min. Kaada kastike painellen paistokseen ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit kokeilla paistokseen myös muita kalafileitä tai tonnikalaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)