• Pikaisen lasagnetyyppisen ruoan teet käyttäen lasagnelevyjen tilalla Raketti Spagettia.
  • Ruokaan sopii tavallinen Raketti Spagetti tai runsaskuituinen Täysjyvä Raketti Spagetti.
  • Savulohi on nopea ja maukas lasagnessa.
  • Ole tarkkana suolan kanssa, koska savulohessa on jo itsessään suolaa.
  • Kuumassa uunissa ruoka on valmista 15 minuutissa!

Ainekset 4-6:lle annosta

1
l
vettä
400
g
kylmäsavulohta
1
sitruunan mehu
2-3
rkl
tuoretta tilliä
1
tl
mustapippurirouhetta
Kastike:
3
rkl
voita
2
isoa sipulia
dl
kolmen juuston kermaa
dl
maitoa
1-2
dl
juustoraastetta
100
g
sitruunatuorejuustoa
1
tl
suolaa
Päälle:
1
dl
juustoraastetta (esim. emmental)

Ohje

  1. Keitä Raketti Spagettia 6 min ja valuta lävikössä, kaada voideltuun lasagnevuokaan. Pilko päälle lohta ja ripottele sitruunamehua, tillisilppua sekä pippuria.

  2. Pastan kiehuessa kuullota kastiketta varten sipulisilppu rasvassa kasarissa, ripottele joukkoon vehnäjauhot, lisää nesteet hyvin sekoittaen ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Ota kattila pois liedeltä. Lisää juustot ja suola.

  3. Kaada kastike Raketti Spagetti -paistoksen päälle ja painele pastojen joukkoon, ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta paistosta 250-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Savulohen tilalla voit käyttää muuta savukalaa tai valutettuja katkarapuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.