Karpalo- tai puolukkapiparit

20 min, josta valmisteluaika 15 min
- Joulupiparien leivonta on kätevää pakaste-piparitaikinoista.
- Sekoita makeaan piparitaikinaan hapanta kuivattua marjaa – makea ja hapan maku toimivat hyvin yhdessä. Saat herkullisen tuoksun ja maun kotiisi!
- Perinteinen Piparkakkutaikina on voilla leivottua ja Laktoositon Piparitaikina sopii laktoosittomaan ruokavalioon.
- Katso video ohjeen alta, kuinka näitä pipareita valmistetaan.
noin 30 kpl
1 | pkt | Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa, margariini (500 g) |
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa, voi (500 g) | ||
3 | dl | kuivattuja karpaloita tai puolukoita |
Valmistusohje
-
Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön n. 45 min ajaksi. Sekoita kuivatut marjat ja taikina käsin tasaisesti.
-
Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita, esim. sydämiä tai tähtiä. Asettele ne väljästi leivinpaperille uunipellille.
-
Paista 200-asteisen uunin keskiosassa n. 5 min.
VINKKI! Karpalo maistuu monissa jälkiruoissa etenkin joulun aikaan. Joko olet kokeillut karpalo-juustokakkua?
Kommentoi reseptiä