Kampasimpukkaa ja Rigatonia

Kampasimpukkaa ja Rigatonia
25 min, josta valmisteluaika 15 min

Kampasimpukat sopivat mainiosti vähän juhlavampaan hetkeen.

Kampasimpukoita saa helpoiten pakasteena.

Jos kampasimpukassa on jäljellä sen pieni kiinnike, nyppäise se pois ennen paistamista, koska se voi tuntua suussa vähän sitkeältä.

Rigatoni Moniviljapasta on uusi maukas sekoitus kolmesta erilaisesta ja erivärisestä rigatoni-muotoisesta pastasta: kvinoapastasta, rukiisesta pastasta ja kurkumapastasta.

Voit keittää pastat ennen ateriaa ajoissa.

Halutessa fenkolin tilalla voi keväällä käyttää vihreää parsaa, kuori se ennen kuutiointia.

Mikäli pieniä uuninkestäviä annosvuokia ei ole, voit tehdä ruoat tavallisiin pieniin uunivuokiin (1 kampasimpukoille ja 1 pastalle).

Tiesithän, että monilla olevat Teema-puurokulhot kestävät uunikypsennyksen ja sopivat tähän hyvin.

Tässä sekä kampasimpukat että Rigatoni-pasta valmistuvat yhtä aikaa nopeasti uunissa.

 

2-4:lle
Kampasimpukat:
250gKampasimpukoita (n. 10 kpl, pakaste)
1tlvoita
Rigatoni
3dlMyllyn Paras Rigatoni Moniviljapastaa (120 g)
vettä, suolaa
1tlvoita
Kuorrutuskastike
3salottisipulia (tai 1 iso tavallinen sipuli)
3valkosipulinkynttä
75gfenkolia
50gvoita
½dltuoretta timjamia tai lehtipersiljaa
rklMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoa
2dlkuohukermaa
½-1tlsuolaa
tljauhettua valkopippuria
1dl(lehti)persiljasilppua
1dlvalkoviiniä
50gmustaleima Emmental-juustoa
50gparmesaanijuustoraastetta
Lisäksi
rouhtittua mustapippuria

Valmistusohje

Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan hitaasti jääkaapissa. Valuta sulanut neste pois ja kuivaa simpukat hyvin talouspaperilla. Jaa simpukat pieniin uuninkestäviin voideltuihin annosvuokiin.

Mittaa pasta kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan "al dente" (6 minuuttia). Valuta lävikössä. Saat 6 dl kypsää pastaa (240 g). Jaa rigatonipastat pieniin uuninkestäviin voideltuihin annosvuokiin.

Kuori ja hienonna sipulit pieneksi silpuksi. Puhdista ja hienonna fenkoli pieniksi kuutioiksi.

Sulata voi pannulla, kuullota sipulisilput ja fenkolikuutiot. Lisää kerma ja mausteet, sekoita koko ajan niin, että seos alkaa saostua, lisää vielä viini. Raasta joukkoon juustoa. Säästä raastetta vähän annosten pinnalle.

Jaa kuorrutuskastike sekä kampasimpukka- että Rigatoni-pasta -annosten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista kaikkia annoksia 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10–15 minuuttia niin, että paistospinnat saavat kaunista ruskistunutta väriä. Mikäli kampasimpukka-annokset eivät saa väriä yhtä nopeasti kuin pasta-annokset, on kampasimpukka-annoksiin jäänyt simpukoista enemmän nestettä, paista tällöin simpukka-annoksia vielä muutama minuutti.

Viimeistele annokset rouhimalla vähän mustapippuria myllystä annosten päälle. Tarjoile annokset heti kuumina valkoviinin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)