Ainekset 4:lle annosta

Kastike:
2
rkl
öljyä
2-3
valkosipulinkynttä
1
purjo
2
dl
tomaattimurskaa (n. ½ tlk) tai 1 prk kevytranskankermaa
1
dl
valkoviiniä tai vettä
200
g
neulamuikkuja
100-200
g
savukalaa esim. kirjolohta, siikaa tai kylmäsavukalaa
mustapippuria
½
tilliruukkua
½
ruohosipuliruukkua

Ohje

  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Jos keität etukäteen, jäähdytä ja lisää joukkoon tilkka öljyä, niin pasta ei tartu toisiinsa.

  2. Puhko neulamuikut tai perkaa ja pätki isommat muikut. Voit käyttää ruokaan myös marinoituja kalapaloja tai suikaleita (esim. kirjolohta). Paloittele savukala.

  3. Kuullota suikaloitu valkosipuli ja purjo, lisää tomaattimurska ja viini tai vesi. Mausta ja keitä hetki kokoon. Lisää muikut ja parin minuutin päästä savukala ja anna hautua hetken aikaa. Sekoita joukkoon varovasti tilli- ja ruohosipulisilppu.

  4. Levitä 4 leivinpaperiarkkia pöydälle. Jaa spagetti kasaksi paperien toiselle puolelle ja nosta päälle kalakastike. Käännä toinen puoli paperia päälle ja paketoi toisesta reunasta alkaen. Tee kapeita pieniä taitoksia, kunnes olet toisessa reunassa ja paketti on puoliympyrä. Kahden hengen annoksen voit tehdä myös yhteen pakettiin. Tähän asti voit tehdä ruoan etukäteen valmiiksi.

  5. Kuumenna ruoka mikrossa tai uunissa 225-asteessa juuri ennen tarjoilua. Nosta pullistunut paketti laakeille lautasille. Puhkaise paketti terävällä veitsellä ja revi vähän auki. Herkulliset tuoksut tulvahtavat ruokailijoiden nenään!

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.