Juures-cannellonit

Juures-Cannellonit

Lue lisää reseptistä Arja Elinan blogikirjoituksesta.

4-6:lle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja
Täyte:
Juures-juustosose:
700graakoja juureksia kuutioina esim. 2 porkkanaa (150 g), 1 bataatti (150 g), 1 iso punajuuri (150 g), 1 palsternakka (150 g) ja pala juuriselleriä (100 g) tai vastaava määrä valmista juuressosetta
250gKoskenlaskija juustoa (1 pkt)
1rklviherpippuria
1tlsuolaa
Sipuli-kikherne tai sipuli-jauhelihatäyte:
2punasipulia
n.5valkosipulinkynttä
400gkikherneitä tai jauhelihaa
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
1rkloreganoa
Päälle:
2-3dlpippurikermaa (1 tlk)
1tlktomaattimurskaa (400-500 g)
1rkutuoretta basilikaa
50-100gMozzarella-juustoraastetta

Valmistusohje

Keitä kuorittuja ja kuutioituja juureksia suolalla maustetussa vedessä noin puoli tuntia. Kuutioiden koko vaikuttaa kypsymisaikaan. Kaada vesi pois ja soseuta juurekset sauvasekoittimella tai kuumaa kestävällä mikserillä. Tai käytä valmista sosetta. Lisää kuumaan soseeseen Koskenlaskija-juusto, hienonnettu viherpippuri ja suolaa.

Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit pannulla, lisää valutetut kikherneet ja ota liesi pois päältä, anna kikherneiden hieman soseutua tai jos käytät mieluummin jauhelihaa, paista se kypsäksi sipuliseoksen joukossa. Ota pois liedeltä ja mausta valitsemasi seos melko vahvasti. Lisää valmistamasi seoksen joukkoon juuressose ja näin cannellonien täyte on valmis.

Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pursottaen pussista. Lado putket sitä mukaa kun ne täyttyvät laakealle voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle 1-2 kerrokseksi.

Kaada putkien päälle pippurinen kerma ja tomaattimurska, silppua runsaasti tuoretta basilikaa sekä ripottele juustoraaste.

Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista. Anna vetäytyä n. 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile kuumana raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)