Juhannusletut

Juhannusletut

Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Elina Laine tekivät näitä lettuja.

35 pientä lettua tai 10 isoa lettua
Letut:
dlvettä
2dlkermaa (vähän hapankin käy)
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Valkosuklaarahka:
1tlkvispautuvaa kermaa (2-2½ dl)
100gvalkoista suklaata
(1rklsokeria)
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
Mansikat:
1ltuoreita mansikoita

Valmistusohje

Vispaa vesi-kermaseokseen lettu- ja vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Valmista valkosuklaarahka. Kuumenna kattilassa n. ½ dl kermasta ja valkosuklaapalat koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Tarjoile lettujen kanssa valkosuklaarahkaa ja reilusti tuoreita mansikoita.

VINKKI: Voit jättää halutessasi valkosuklaan pois kermarahkan seasta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)