Kesän Mainiot Letut

Kesän Mainiot Letut

Terveelliset marjasoseet ovat mainio maun antaja lettutaikinassa, tällöin taikinaan sopii hiivaleipävehnäjauhokin. Tummat jauhot sekä tattari– tai ohrajauho tuovat myös mainiosti makua sekä kivennäisaineita ja kuitua lettutaikinaan.

Katso video lettujen valmistamisesta ohjeen alta.

20-25 pientä lettua tai 7 isoa
2munaa
4dl(laktoositonta) maitoa
½dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
tai Tattarijauhoja
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
½tlsuolaa
1rkltummaa sokeria
1dlmansikkasurvosta
2rklrypsiöljyä
Täyte:
1-2dlsitruuna- tai vaniljarahkaa
1-2dlmansikkasurvosta
runsaasti mansikoita

Valmistusohje

Vatkaa munien joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri, sose ja öljy. Riippuen hillon happamuudesta voit lisätä sokeria taikinaan. Anna taikinan turvota ½ tuntia. Kaada taikinaa ohuelti kuumalle pannulle, jossa on hiven rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Herkuttele kuumina mansikkahillon ja rahkan kera. Voit tehdä samalla ohjeella myös isompia räiskäleitä.

VINKKI: Pääset helpommalla, jos käytät taikinaan valmista Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)