Kesän Mainiot Letut

Kesän Mainiot Letut
  • Terveelliset marjasoseet ovat mainio maun antaja lettutaikinassa, tällöin taikinaan sopii hiivaleipävehnäjauhokin.
  • Tummat jauhot sekä tattari– tai ohrajauho tuovat myös mainiosti makua sekä kivennäisaineita ja kuitua lettutaikinaan.
  • Katso video lettujen valmistamisesta ohjeen alta.
20-25 pientä lettua tai 7 isoa
2munaa
4dl(laktoositonta) maitoa
½dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
tai Tattarijauhoja
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
½tlsuolaa
1rkltummaa sokeria
1dlmansikkasurvosta
2rklrypsiöljyä
Täyte:
1-2dlsitruuna- tai vaniljarahkaa
1-2dlmansikkasurvosta
runsaasti mansikoita

Valmistusohje

Vatkaa munien joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri, sose ja öljy. Riippuen hillon happamuudesta voit lisätä sokeria taikinaan. Anna taikinan turvota ½ tuntia.

Kaada taikinaa ohuelti kuumalle pannulle, jossa on hiven rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Herkuttele kuumina mansikkahillon ja rahkan kera. Voit tehdä samalla ohjeella myös isompia räiskäleitä.

VINKKI: Pääset helpommalla, jos käytät taikinaan valmista Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)