Superherkullinen idea joulutortuille on valmistaa ne Myllyn Paras Wienertaikinalevyistä. 

Taikinaa sulatetaan noin 20 minuuttia, muotoillaan tortuiksi ja kohotetaan rauhassa huoneenlämmössä. Lopuksi lisätään torttujen keskelle nokare torttuhilloa, jonka tulee olla paistonkestävää marmeladia kuten joulutorttuja leipoessa. 

Muista, että lehtevää wienertaikinaa ei tule kohottaa lämpimässä (esim. 40-asteisessa uunissa), jotta rasvakerrokset eivät sula ja valu pois.

Ainekset 10 kpl annosta

Taikina:
Täyte:
150
g
luumu tms. paistonkestävää marmeladia
Voitelu:
1
kananmuna
Pinnalle:
tomusokeria
tai
valmista sokerivesikuorrutusta
(tai tee kuorrute:
2 dl tomusokeria + 1 tl sitruunamehua + 1–2 rkl vettä)

Ohje

  1. Sulata wienertaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

  2. Leikkaa levyt kahtia neliöiksi ja leikkaa neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun kostutetuin sormin TAI

  3. Leikkaa taikinaneliöpalan kaikista kulmista lähtien, 1½ cm:n päähän reunasta, reunan myötäiset 4–5 cm:n viillot. Nosta kaistaleet keskelle yhteen ja paina tiukasti kiinni kostutetuin sormin.

  4. Peitä muotoillut torttuwienerit leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 1–1½ tunnin ajan.

  5. Painele kohonneiden torttuwienerien keskellä olevia sakaroita alas sormilla. Voitele kohonneet torttuwienerit mukiin rikotulla munalla kevyesti. Lisää torttuwienerien keskelle (alas painettuun kohtaan) vajaa 1 rkl marmeladia.

  6. Paista torttuwienereitä 200–210-asteisen uunin alimmalla tasolla 9–15 minuuttia kauniin vaaleiksi. Jäähdytä wienerit peittämättä, jolloin rapeus säilyy.

  7. Sihtaa ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria. Voit vaihtoehtoisesti käyttää valmista kuorrutusta tai sekoittaa itse sokerivesikuorrutuksen - pursota kuorrutusta torttuwienereiden pinnalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tuunaa reseptiä vaniljakreemillä

200           g              vaniljakreemiä (paistonkestävää, 1 tlk)

Lusikoi tai pursota luumumarmeladin lisäksi nokare vaniljakreemiä torttuwienerin keskelle ennen paistamista uunissa.

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.