Mansikkatorttu syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta. Vaivatonta: osta vain pakastetaikina, mansikat ja jätski.

Pohjan voi paistaa hieman aiemmin, jäätelö ja mansikat lisätään juuri ennen tarjoilua. Voit tehdä saman tortun muilla marjoilla.

Ainekset piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, esim. sydämen muotoinen, noin 10 annosta

Täyte kypsälle tortulle:
n.1
dl
mansikkamehua
2-3
dl
mansikkasurvosta tai -hilloa
n.1
l
jäätelöä
Koristeeksi:
n.½
l
mansikoita

Ohje

  1. Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa.

  2. Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle mansikkasurvos tai hillo. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle.

  3. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

VINKKI: Voit tehdä saman mustikoilla tai vadelmilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.