Jäätelö Mansikkatorttu

Jäätelö Mansikkatorttu

Mansikkatorttu syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta. Vaivatonta: osta vain pakastetaikina, mansikat ja jätski. Pohjan voi paistaa hieman aiemmin, jäätelö ja mansikat lisätään juuri ennen tarjoilua. Voit tehdä saman tortun muilla marjoilla.

piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, esim. sydämen muotoinen, noin 10:lle
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte kypsälle tortulle:
n.1dlmansikkamehua
2-3dlmansikkasurvosta tai -hilloa
n.1ljäätelöä
Koristeeksi:
n.½lmansikoita

Valmistusohje

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle mansikkasurvos tai hillo. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

VINKKI: Voit tehdä saman mustikoilla tai vadelmilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Näyttää hyvältä, maistuu vielä paremmalta:)
Tosi hyvää !