Itämainen pastaherkku

Itämainen pastaherkku
4-6:lle
400gpaistijauhelihaa tai suikaloitua paistia
1sipuli tai 100 g pakastesipulikuutioita
1rklöljyä paistamiseen
1rklsoijakastiketta
suolaa
valkopippuria
1paprika pieninä suikaleina
1keskikokoinen porkkana pitkinä suikaleina
4tomaattia
1tlkananasta liemineen (n. 200 g)
1tlkpapuja (n. 400 g)
½tlchilipippuria
2rkltuoretta inkivääriä raastettuna (tai 1½ tl inkiväärijauhetta)
1dlvettä + 1 rkl perunajauhoja suurustamiseen
sokeriherneen ituja keitettynä koristeeksi
Lisäksi:
itse tehtyä tuorepastaa

Valmistusohje

Ruskista liha ja mausta kevyesti soijalla, suolalla ja valkopippurilla. Siirrä syrjään. Kuullota suikaloidut kasvikset ja lisää kaltatut, kuutioidut tomaatit, ananas, loput mausteet ja ruskistettu liha. Suurusta kastike veteen (n. 1 dl) sekoitetulla perunajauholla ja anna hautua n. 15 min. Valmis kastike on kirkasta ja sakeaa. Tuoksu on voimakkaan itämainen, hieman makea. Tarkista maku.

Resepti:
Atso Partanen, Loppi, Paras pastaohje -kilpailun satoa.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kyllä tuota kelpaa syödä ja tarjota vieraille.
tästä reseptistä tulee matkakuume aasiaan