Hortapesto

Yrtit hortapestoon
  • Käytä luonnonantimet tuoreeltaan pestoon.
  • Varmista, että tunnet villiyrtit, joita käytät syötäväksi. Jos olet epävarma jonkun hortan tuntemisesta, käytä enemmän nokkosta ja voikukkaa.
  • Käytä talvella pestoon esim. (wasabi)rucolaa, (thai)basilikaa tai salviaa.
1lhortaa (pientä vuohenputkea, maitohorsmaa ja voikukkaa)
5-7valkosipulinkynttä
1½-2dlrypsi- tai oliiviöljyä
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
100gparmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Kerää pestoa varten tuntemasi luonnonyrtit ja puhdista ne. Hienonna veitsellä nämä hortat ja valkosipulinkynnet hienoksi kannuun. Lisää öljyä ja mausteet, surauta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää lopuksi kauraleseitä ja parmesaaniraastetta, surauta uudelleen tasaiseksi tahnaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)