• Chapati on kohottamaton ohut pannuleipä.
  • Chapati on tunnettu eri versioin Intiassa, monissa Aasian ja Afrikan maissa, myös osa Suomen perinnerieskoista on tämän lähellä.
  • Tällä kertaa Chapatin kanssa tarjoillaan luonnon villiyrteistä eli hortasta ja kauraleseestä tehtyä pestoa.
  • Käytä luonnonantimet tuoreeltaan pestoon.
  • Varmista, että tunnet villiyrtit, joita käytät syötäväksi. Jos olet epävarma jonkun hortan tuntemisesta, käytä enemmän nokkosta ja voikukkaa.
  • Käytä talvella pestoon esim. (wasabi)rucolaa, (thai)basilikaa tai salviaa.

Ainekset 16 pyöreää pannuleipää, halkaisija n. 17 cm annosta

1
tl
suolaa
dl
vettä
2
rkl
rypsiöljyä
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Hortapesto:
1
l
hortaa (pientä vuohenputkea, maitohorsmaa ja voikukkaa)
5-7
valkosipulinkynttä
1½-2
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
100
g
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot ja suola lisää vesi ja öljy ja sekoita käsin taikinaksi.
  2. Pyöritä taikina pitkäksi pötköksi ja jaa se 16 osaan. Pyöritä palat pieniksi palloiksi ja litistä ne mataliksi käsin taputellen. Laita palat muovin alle, jotta ne eivät kuivu. Kuumenna valurautapannu kuumaksi, laita siihen öljyä.
  3. Kauli taikinasta pyöreitä ohuita leipiä. Jos omistat pulikan, voit leipoa ohuet leipäset sitä apuna käyttäen. Paista chapati-leipäsiä sitä mukaa kun saat kaulittua niitä. Tee paisto nopeasti kuumalla öljytyllä valurautapannulla molemmilta puolilta niin, että pannuleivän pinta tulee täplikkääksi.
  4. Kerää pestoa varten tuntemasi luonnonyrtit ja puhdista ne. Hienonna veitsellä nämä hortat ja valkosipulinkynnet hienoksi kannuun. Lisää öljyä ja mausteet, surauta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää lopuksi kauraleseitä ja parmesaaniraastetta, surauta uudelleen tasaiseksi tahnaksi. Tarjoile levitteenä chapatin päälle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.