Chapati hortapestolla

Chapati hortapestolla
30 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Chapati on kohottamaton ohut pannuleipä.
  • Chapati on tunnettu eri versioin Intiassa, monissa Aasian ja Afrikan maissa, myös osa Suomen perinnerieskoista on tämän lähellä.
  • Tällä kertaa Chapatin kanssa tarjoillaan luonnon villiyrteistä eli hortasta ja kauraleseestä tehtyä pestoa.
  • Käytä luonnonantimet tuoreeltaan pestoon.
  • Varmista, että tunnet villiyrtit, joita käytät syötäväksi. Jos olet epävarma jonkun hortan tuntemisesta, käytä enemmän nokkosta ja voikukkaa.
  • Käytä talvella pestoon esim. (wasabi)rucolaa, (thai)basilikaa tai salviaa.
16 pyöreää pannuleipää, halkaisija n. 17 cm
5dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1tlsuolaa
dlvettä
2rklrypsiöljyä
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Hortapesto:
1lhortaa (pientä vuohenputkea, maitohorsmaa ja voikukkaa)
5-7valkosipulinkynttä
1½-2dlrypsi- tai oliiviöljyä
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
100gparmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot ja suola lisää vesi ja öljy ja sekoita käsin taikinaksi.
  2. Pyöritä taikina pitkäksi pötköksi ja jaa se 16 osaan. Pyöritä palat pieniksi palloiksi ja litistä ne mataliksi käsin taputellen. Laita palat muovin alle, jotta ne eivät kuivu. Kuumenna valurautapannu kuumaksi, laita siihen öljyä.
  3. Kauli taikinasta pyöreitä ohuita leipiä. Jos omistat pulikan, voit leipoa ohuet leipäset sitä apuna käyttäen. Paista chapati-leipäsiä sitä mukaa kun saat kaulittua niitä. Tee paisto nopeasti kuumalla öljytyllä valurautapannulla molemmilta puolilta niin, että pannuleivän pinta tulee täplikkääksi.
  4. Kerää pestoa varten tuntemasi luonnonyrtit ja puhdista ne. Hienonna veitsellä nämä hortat ja valkosipulinkynnet hienoksi kannuun. Lisää öljyä ja mausteet, surauta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää lopuksi kauraleseitä ja parmesaaniraastetta, surauta uudelleen tasaiseksi tahnaksi. Tarjoile levitteenä chapatin päälle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kiitos tosi hyödyllisistä ohjeista! Olen kaivannut grahampainotteista ohjetta ja hortaillut olen heti, kun maasta on tullut vihreää! ps. tein eilen pannarin pikaisesti Myllyn Paras lettu-ja vohvelijauhoista ja lisäsin hiukan nestemäärää ja grahamjauhoa +1 kananmunan laitoin myös. Hortaa, oliiveja, vuohenjuustoa, sipulisilppua ja hyvät mausteet mukaan. Kuumensin kasarissa ja ripottelin pannarin päälle. Kyllä tuli hyvää ja nopsaan! Kiitos ohjeista!