Rapeat kaurakeksit

Herkulliset kaurakeksit
20 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Kaurakeksit ovat monen suomalaisen kestosuosikki. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa - taikinan ainekset vain sekaisin ja lusikoidaan taikina pellille! 
  • Ei ihme, että moni pikkuleipuri aloittaa leipomisuransa näiden keksien parista!
  • Kaurakeksit onnistuvat yleensä aina, kunhan muistat paistamiseen liittyen kaksi asiaa: Ensiksi, kaurakeksit leviävät reippaasti uunissa eli taikinanokareet kannattaa laittaa pellille hyvin harvaan. Toiseksi, kaurakeksit palavat kohtuullisen helposti – keksien paistuessa kannattaa pysyä uunin lähellä ja tarkkailla, milloin keksit ovat juuri sopivan kypsiä.
30-40 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia
dlsokeria
1dlrusinoita
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsoodaa
¾dlkermaa

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä.

  2. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.

  3. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita ja laita ne uunipellille harvaan. Painele nokareet tasaisiksi.

  4. Paista 200-asteessa n. 10 min.

VINKKI: Kokeile myös kaurakookoskeksejä: Korvaa 1 dl kaurahiutaleista kookoshiutaleilla. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (52)

Hyvä ohje! Vaihdoin kerman maitoon ja jaoin muuten saman taikinan kahteen kulhoon (1/3 + 2/3). Pienempään määrään laitoin taikinaan lisäksi kookoshiutaleita ja vähän vielä keksien päälle, isompaan laitoin rouhittua taloussuklaata. Tein 3x3 pellillisiä ja laitoin taikinaa aika pienen nokareen (kaksi pikkulusikkaa vastakkain ja taikina välissä). Kookoskeksejä tuli 18 kpl ja suklaakeksejä 31kpl, keksin läpimitta paistamisen jälkeen 5-6cm. Ihan vaan jos jotakuta kiinnostaa. :D
Voiko kermana käyttää kevytkermaa?
Voi käyttää kevytkermaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
oli iha ok.
Huippuhyviä tuli!
Nam! Oli hyviä.
Tuli tasan 40 keksiä. Rusinoiden sijaan laitoin tummaa suklaata. Nam!
Tuleeko näistä kovia, rapeita, keksintapaisia vai sellaisia, joissa on juuri uunista oton jälkeen pehmeä sisus?
Kaurakekseistä tulee rapeita keksejä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tuli tosi hyviä :) Laitoin itse vähän suklaata mukaan.

Pages