Herkulliset kaurakeksit

Herkulliset kaurakeksit
  • Kaurakeksit ovat monen suomalaisen kestosuosikki. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja maku on ihanan rapea ja mehevä.
  • Ei ihme, että moni pikkuleipuri aloittaa leipomisuransa näiden keksien parista!
  • Kaurakeksit onnistuvat yleensä aina, kunhan muistat paistamiseen liittyen kaksi asiaa: Ensiksi, kaurakeksit leviävät reippaasti uunissa eli taikinanokareet kannattaa laittaa pellille hyvin harvaan. Toiseksi, kaurakeksit palavat kohtuullisen helposti – keksien paistuessa kannattaa pysyä uunin lähellä ja tarkkailla, milloin keksit ovat juuri sopivan kypsiä.
30-40 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia
dlsokeria
1dlrusinoita
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1dlErikoisvehnäjauho 1 kg
1tlsoodaa
¾dlkermaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä.

Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.

Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita ja laita ne uunipellille harvaan. Painele nokareet tasaisiksi.

Paista 200-asteessa n. 10 min.

VINKKI: Kokeile myös kaurakookoskeksejä: Korvaa 1 dl kaurahiutaleista kookoshiutaleilla. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (48)

Huippuhyviä tuli!
Nam! Oli hyviä.
Tuli tasan 40 keksiä. Rusinoiden sijaan laitoin tummaa suklaata. Nam!
Tuleeko näistä kovia, rapeita, keksintapaisia vai sellaisia, joissa on juuri uunista oton jälkeen pehmeä sisus?
Kaurakekseistä tulee rapeita keksejä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tuli tosi hyviä :) Laitoin itse vähän suklaata mukaan.
Nam! Korvasin kerman maidolla ja rusinoita 1/2 dl... Ovat niin hyviä, että ei niitä taida keksipurkkiin jäädä, kaikki syödään nyt heti!
Rusinat vaihdettiin kookoslastuiksi; tuli ihania keksejä!
Maidottomia saa käyttämällä maidotonta margariinia ja korvaamalla kerman omenamehulla ja tilkalla sitruunamehua. Todella hyviä.
Rusinoiden tilalle valkoista tai tummaa leivontasuklaata ja saa todella hyviä chocolate chip cookiesseja!

Pages