Rasvattomat kaurakeksit

Rasvattomat kaurakeksit

Laktoositon, ohjeessa ei ole käytetty rasvaa. Monien rakastamat kaurakeksit voivat olla myös rasvattomia. Käytä ohjeeseen appelsiinituoremehua tai rasvatonta, laktoositonta maitoa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan - huomaa, että taikinaa ei saa turvottaa! Leivinpaperia voi sivellä/suihkuttaa kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista. Ole paistamisen kanssa varovainen, sillä keksit palavat helposti. Anna jäähtyä tasaisella alustalla, jos haluat suoria lastuja.

20-25 kpl
dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
dlsokeria
1muna
1dlappelsiinimehua tai rasvatonta, laktoositonta maitoa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja mehu tai maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista. Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (84)

Maistuvat puurolle ja ovat vielä kuiviakin. En tekisi uudestaan.
Hyvä resepti, mutta itse laitoin vain pienen pussillisen vanilijasokeria sekaan ja keskelle mansikkahilloa. Ei jokaisen keksin päälle, mutta sen 5 kokeillakseen. Oli namia!
Nimen pitäisi olla vähärasvaisia, kun kauraryyneissä on kuitenkin rasvaa n. 8 prosenttia niin näissäkin on silloin noin 4.
Hyviä tuli, 24 kpl n. kukkurallisen teelusikallisen kokoisilla nökäreillä. Jos haluaa vähemmän makeita, voi laittaa vähemmän sokeria. Leväytin kasoja pellillä lusikalla, etteivät jääneet pieniksi (pitäisi tosiaan saada pellille heti sekoittamisen jälkeen, että leviäisivät kunnolla). Nämä jäävät keskeltä hieman pehmeiksi (ehkä kananmunan pois jättäminen tai rasvan lisääminen auttaa tähän), mutta kannattaa antaa jäähtyä ritilän päällä, niin tulevat keskeltäkin pinnalta rapeiksi. Hyvin muuntautumiskelpoinen resepti, käytin ananasmehua, mutta eivät maistu mitenkään erityisen ananaksiselta.
Äkilliseen makeannälkään toimivia, mutta vähän kummallisia pehmeitä kakkusia, eivät muistuttaneet rapeita kaurakeksejä vaan enemmän ehkä terveysmuffinsseja. Ensi kerralla kokeilen laittaa taikinan silikonivuokiin ja lisään sekaan mustikoita.
Käyttämällä ruskeaa sokeria, kekseistä tulee karamellisemman makuisia. Usein laitan myös kaakaojauhetta sekaan.
Hyvä, muuntokelpoinen resepti.
Kokeile pomeranssinkuorta vähän joukkoon. Antaa raikkaan säväyksen!
Nämä olivat aika hyviä! Mutta tuli vähän pehmeitä, vain reunoissa oli rapeat kohdat! Terveellisiä ainakin oli ja hyviä! ;) Mutta saisi olla resepti, josta ei tulisi noin pehmeää.
Hyvin onnistuivat! Korvasin vehnäjauhot täysjyvävehnäjauhoilla. Terveellinen tapa selättää makeanhimo!

Pages