Viipale Pikkuleivät

Viipale Pikkuleivät

Viipalepikkuleivät valmistuvat kätevästi Myllyn Paras Murotaikinasta. Isojen tankojen keskelle voi tehdä hilloraidan paistonkestävällä marmeladilla tai ne voi pelkästään voidella munalla ja ripottaa pinnalle esim. raesokeria. Leikkaa vasta paistamisen jälkeen muutaman minuutin kuluttua tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.

Mustikka-viipalepikkuleivät:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
n.200gpaistonkestävää mustikkamarmeladia
Pinnalle:
voiteluun munaa
raesokeria
Suklaa-kirsikka-viipalepikkuleivät:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400g)
n.200gpaistonkestävää kirsikka- tai vadelmamarmeladia
100gpilkottuja kirsikoita
1dlkookoshiutaleita tai pähkinärouhetta
Pinnalle:
voiteluun munaa
dltomusokeria
n.1rklsitruunamehua tai valmista sokerivesikuorrutetta
sulatettua suklaata
Manteli-viipalepikkuleivät:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400g)
1dlmantelilastuja tai -rouhetta
Pinnalle:
voiteluun munaa
n.50gmantelilastuja
½dlraesokeria

Valmistusohje

MUSTIKKA-VIIPALEPIKKULEIVÄT: Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Paina sormella keskelle pitkittäin vako. Voitele tangot munalla. Täytä pitkä vako reilusti paiston kestävällä mustikkamarmeladilla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.

SUKLAA-KIRSIKKA-VIIPALEPIKKULEIVÄT: Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Paina sormella keskelle pitkittäin vako. Voitele munalla. Sekoita täytettä varten marmeladi, kirsikanpalat ja kookoshiutaleet/pähkinärouhe tahnaksi. Täytä sillä pitkät kolot reilusti. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus tai käytä valmista kuorrutetta (putkilosta). Tee viipaleiden päälle ohuita koristenauhoja tomusokerikuorrutteesta ja sulatetusta suklaasta. Anna koristelun kuivua.

MANTELI-VIIPALEPIKKULEIVÄT: Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Voitele tangot munalla, ripottele pinnalle mantelilastuja tai rouhetta ja raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keksitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.

VINKKI: Suklaa-kirsikka pikkuleipiin saat lisää suklaisuutta sekoittamalla sulatettuun taikinaan 2-3 teelusikallista kaakaojauhetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Moi. Minkä verran näitä pikkuleipiä tulee yhdestä paketista?
Yhdestä paketista saatavien pikkuleipien määrä riippuu tietenkin pikkuleipien koosta, n. 2 cm levyisiksi suorakaiteiksi leikattuja pikkuleipiä tulee 400 g:sta taikinaa noin 25 - 30 kpl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta