Kaurakeksit ovat monien suosikki. Aina ei kuitenkaan ole uunia, vaikkapa mökillä, tai sitä ei kannata lämmittää. Tällöin on superkätevää antaa keksien valmistua jääkaapissa ilman paistamista uunissa. Tämä resepti on helppo ja nopea, se sopii niin lapsille kuin aikuisille.

Kekseihin sopivat Myllyn Paras Kaurahiutaleet, joiden kypsymisaika on 5 minuuttia, sillä tämän reseptin mukaisesti kaurahiutaleet kypsyvät juuri tämän ajan taikinassa. Taikinan ainekset sekoitetaan ja taikina nostetaan nokareina tarjoilualustalle, jolle on ensin levitetty voi- tai leivinpaperi.

Ainekset 16-20 annosta

100
g
voita (tai margariinia)
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
tl
suolaa
½
dl
maitoa, kermaa (tai kaurakermaa)
1
dl
rusinoita
1
dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä (esim. Nutellaa) (n. 125 g)

Ohje

  1. Kuutioi voi (teflon)kattilaan tai mikron kestävään isoon kulhoon. Mittaa kaikki muut aineet paitsi rusinat ja hasselpähkinä-kaakaolevite mukaan. Kuumenna kunnes rasva on sulanut ja jatka kuumennusta tämän jälkeen 2 minuuttia välillä sekoittaen. Ota lämpö pois liedeltä ja jätä kattila siihen 5 minuutiksi, jolloin hiutaleet saavat hautua seoksessa kypsiksi. Jos valmistat mikrossa, jätä kiehahtanut seos mikrokulhoon ja aseta sen päälle mikrokupu, lautanen tai kansi 5 minuutiksi, jolloin hiutaleet hautuvat kypsiksi.
  2. Sekoita lähes huoneenlämpöön jäähtyneen seoksen joukkoon rusinat ja hasselpähkinä-kaakaolevite.
  3. Lusikoi taikinasta pienehköjä nokareita tarjoiluasetin päällä olevalle voi- tai leivinpaperille. Voit asetella nokareet vieriviereen, sillä nämä keksit eivät leviä. Painele nokareita noin 1 cm:n paksuisiksi kekseiksi ruoka- tai pikkulusikan avulla, tasoittele pinnat ja reunat. Siirrä keksitarjotin jääkaappiin vajaaksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi, jotta keksit kovettuvat. Tarjoile keksit jääkaappikylminä.

VINKKI: Mikäli et pidä rusinoista, voit korvata ne kuivatuilla mustikoilla tai puolukoilla tai pilkotuilla kuivatuilla karpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.