Valmista herkullinen lasagne irtopastasta uunipellillä. Ruoka on kätevä valmistaa, sillä tähän ei tarvitse keittää erikseen valkokastiketta. Peltilasagne kypsyy nopeasti – vain noin 15 minuuttia uunissa, kun tavallinen lasagne vaatii lähes tunnin ajan. Tätä lasagnea on helppo syödä, koska pastana on käytetty irtonaista Myllyn Paras Värikäs Iso Makaronia. Se on kolmiväristä runsaskuituista pastaa, joka saa hyvän makunsa tomaatista ja pinaatista. Mikäli et halua käyttää ruokaan pekonia, korvaa maun antajaksi porkkanaa ja rypsiöljyä.

Ainekset 4-6 annosta

Pasta:
Maistuva lasagnekastike:
1
pkt
pekonia (140 g) tai 1 iso porkkana ja 2 rkl rypsiöljyä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
400
g
jauhelihaa (erilaiset jauhelihat sopivat)
1
rkl
lihafondia (tai 1 lihaliemikuutio)
n. ½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja (400 g)
½
rku
timjamia tai basilikaa
200
g
aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
Päälle:
150
g
pieniä luumu- ja kirsikkatomaatteja
n. 100
g
mozzarellajuustopalloja tai pieniä paloja
150
g
mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää makaronit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pastaa vähemmän kuin pakkauksessa kerrotaan, koska kypsyminen jatkuu uunissa, 7–8 minuuttia riittää. Valuta kypsästä pastasta vesi pois. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä siihen valutetut pastat.
  2. Valmista makaronien kiehuessa lasagnekastike. Silppua pekoni kylmälle pannulle ja paahda sitä miedolla pannulla sen ajan, kun silppuat sipulit. (Halutessasi voit käyttää ruokaan rypsiöljyä ja porkkanaraastetta, paahda ne pannulla). Lisää sipulisilput pannulle ja paahda heti. Lisää jauheliha tai muu valmiste ja paista kypsäksi. Sekoita mukaan mustapippuria, tomaattimurskaa ja silputtuja yrttejä. Anna seoksen kiehahtaa. Ota lämpö pois ja sekoita mukaan tuorejuusto. Tarkista hyvä maku. Kaada seos pastojen päälle pellille ja sekoita lusikalla keskenään.
  3. Ripottele pasta-jauhelihaseoksen päälle puolitettuja luumu- tai kirsikkatomaatteja, litistettyjä mozzarellapalloja ja juustoraastetta.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta saan kauniin paistovärin. Tarjoile kuumana.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.