Lohipasta

Lohipasta

Arkiruokailuun sopii nopeasti ja helposti valmistuva lohipasta. Juhlavampaa viikonloppuruokaa saat lisäämällä lohipastaan viiniä.  Tarjoile juuri keitetyn pastan kanssa, esim. kierteinen fusilli sopii tähän hyvin, sillä kierteinen pasta imee hyvin kastiketta.

4:lle
n.400glohi- tai kirjolohisuikaleita
1-2sipulia tai 100-200 g pakastesipulikuutioita
2dlvettä (tai juhlavammin valkoviiniä)
1tlkkevytruokakermaa (2½ dl)
(1-2rklMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja)
1tlsitruunapippuria
(suolaa)
1tlyrttimaustetta
Lisäksi:
keitettyä Myllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia

Valmistusohje

Kuumenna paistinpannulla lohisuikaleet ja sipulit. Lisää vesi (viini), ruokakerma ja anna hautua. Jos kastike on liian löysää, sitä voi suurustaa vehnäjauhoilla. Mausta kastike sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla (riippuen oliko kalassa ja sitruunapippurissa suolaa). Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Paras -pastan kanssa.

Resepti:
Sirpa Saarenko, Helsinki, Paras Pastaohje -kilpailun satoa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

En oo vielä maistanu (tai tehny), mutta resepti vaikuttaa ihanalta:)
Herkullista! Käytin marinoituja lohisuikaleita sekä sipulin tilalla pussillisen kasvissuikaleita.
Valkoviini ei oikein istunut tähän tai sit se oli vääränlaista.
Oikein maukas resepti. Valkoviinin voi myös korvata muutamalla ruokalusikallisella sitruunamehua.