Myllyn Paras Minilasagnesta valmistat nopeasti kattilassa herkullisen lasagnen, joka maistuu koko perheelle. Tämä kätevä ruoka on täysjyväinen ja siitä saa kuituja. Perheen pienimmille tähän ruokaan kannattaa mitata pienemmät määrät maustavia aineita. Resepti toimii niin vegaanisena kuin jauhelihalla tai kanajauhelihalla tehtynä. Vegejauhis vaatii enemmän öljyä paistamiseen kuin jauheliha, jonka kanssa öljyn voi jättää poiskin, jos lihassa on reilusti rasvaa.

Ainekset 3-4 annosta

1-2
sipulia
1-2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
300-400
g
vegejauhista tai (kanan)jauhelihaa
400
g
(1 tlk) tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1
rkl
kasvis-, liha tai kanafondia
½–1
tl
suolaa
n. ½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
balsamicokastiketta
½
dl
tuoretta basilikasilppua
3
dl
kaurajuomaa (osa voi olla kaurakermaa) tai maitoa (osa voi olla kermaa)
100
g
pieniä luumu- tai kirsikkatomaatteja
75
g
vegaanista tai tavallista juustoraastetta

Ohje

  1. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja raasta porkkana.
  2. Lorauta 2–3 litran kattilan (esim. teflon) pohjalle vähän öljyä. Paahda siinä vegejauhis ja lisää joukkoon sipulisilput ja porkkanaraaste, jatka paahtamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, fondi ja mausteet. Anna kiehahtaa. Mittaa joukkoon minilasagnepalat. Kun seos kiehuu, laske siitä 15 minuutin kypsymisaika.
  4. Silppua mukaan puolet basilikasta kiehumisen aikana, lisää myös kaurajuoma mukaan.
  5. Kuutioi tomaatit. Sekoita ne ja juustoraaste lopuksi joukkoon. Silppua mukaan vielä loppu tuore basilika.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.