Romesco on ihana, paahdettu paprikakastike, joka sopii täydellisesti vanhan klassikon, spagettivuoan, seuraksi. Pähkinäisen romescon kaveriksi vuokaan voi lisätä mitä vain lempijuustoa tai vaikkapa punaisia linssejä tuomaan lisää ruokaisuutta. Tämä kasvis-spagettivuoka maistuu koko perheelle!

Ainekset annosta

Romesco-kastike
3
punaista paprikaa
3
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala maalaisleipää
½
dl
paseerattua tomaattia
2
rkl
punaviinietikkaa
suolaa
nippu lehtipersiljaa
Spagettivuoka
2
keltasipulia
2
rkl
öljyä
125
g
sulatejuustoa (½ pkt)
mustapippuria
150-200
g
juustoraastetta
(tuoretta basilikaa)

Ohje

  1. Siivuta paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit. Kuori valkosipulinkynnet. Asettele paprikat, tomaatit ja valkosipulinkynnet leivinpaperille uunipellille, kuoripuolet ylöspäin, ripottele päälle oliiviöljy ja paahda 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. 
  2. Lisää pellille mantelit sekä maalaisleipäpala paloiksi revittynä. Paahda vielä 5 minuuttia. 
  3. Kumoa uunissa paahdetut raaka-aineet tehosekoittimeen ja lisää 1/2 dl paseerattua tomaattia, punaviinietikka, ripaus suolaa ja nippu lehtipersiljaa. Soseuta. Tahna saa jäädä hieman karkeaksi. 
  4. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä pannulla 5 minuuttia. Lisää romesco-kastike pannulle ja sekoita. Kääntele joukkoon sulatejuusto ja ripaus mustapippuria. Anna poreilla miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut.  
  5. Keitä sillä välin spagettia suolatussa vedessä 4–5 minuutin ajan, kunnes pasta on al dente. Siivilöi pasta ja huuhdo kylmällä vedellä. Sekoita spagetti pannulla romesco-kastikkeen kanssa. 
  6. Lusikoi romesco-spagettiseos uunivuokaan ja levitä tasaiseksi. Sekoita noin 1/3 juustoraasteesta spagettivuoan sekaan ja ripottele loput päälle. Paahda 185 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. 
  7. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla. Tarjoile heti lämpimänä! 
Resepti:
Viola Virtamo @violaminerva

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.