Mustikkarahkapiirakka
Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

- Mustikat ja rahka sopivat ihanasti yhteen. Tämä ihanan mehevä piirakka vie kielen mennessään!
- Vaikka ohjeessa on käytetty mustikoita, piirakkaan sopivat mainiosti myös muut marjat, kuten vadelmat, herukat, karviaiset ja puolukat. Tämä piirakka sopiikin erityisen hyvin pakastimentyhjennyspäivän herkuksi!
- Kaurapitoinen taikina on yksinkertainen tehdä ja vielä helpommalla pääsee, kun käyttää valmista Myllyn Parhaan Pyöreää Kauramurotaikinaa. Kaurapitoinen taikina on maistuva ja tekee piirakan rakenteesta napakan, sillä se imee itseensä marjojen kosteutta.
Pohja: | ||
½ | dl | pullomargariinia tai sulatettua rasvaa |
1 | dl | kevytkermavalmistetta (5-7%) |
1 | muna | |
1 | dl | sokeria |
2 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1½ | dl | Myllyn Paras Kaurahiutaleita |
tai Pikakaurahiutaleita | ||
1 | tl | vaniljasokeria |
1 | tl | leivinjauhetta |
TAI 1pkt Myllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g) | ||
Päälle: | ||
n.4 | dl | vadelmia, mustikoita, herukoita, puolukoita |
Rahkaseos: | ||
1 | dl | maitorahkaa |
1 | dl | kevytkermavalmistetta (5-7%) |
½ | dl | sokeria |
1 | muna | |
1 | tl | vaniljasokeria |
Valmistusohje
-
Sulata valmis Kauramurotaikina tai tee taikina itse: Sekoita ensin rasva, kerma ja muna. Lisää seokseen sokeri. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää nämä taikinaan.
-
Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 min.
-
Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 min, kunnes piirakka on kauniin värinen.
VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla Philadelphia-kevyttuorejuustoa (5 %) tms. tuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin marjojen kanssa.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (39)
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä