Mustikkapiirakka rahkatäytteellä

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Mustikkapiirakka-rahkatäytteellä
  • Mustikat ja rahka sopivat ihanasti yhteen. Tämä ihanan mehevä piirakka vie kielen mennessään!
  • Vaikka ohjeessa on käytetty mustikoita, piirakkaan sopivat mainiosti myös muut marjat, kuten vadelmat, herukat, karviaiset ja puolukat. Tämä piirakka sopiikin erityisen hyvin pakastimentyhjennyspäivän herkuksi!
  • Kaurapitoinen taikina on yksinkertainen tehdä ja vielä helpommalla pääsee, kun käyttää valmista Myllyn Parhaan Pyöreää Kauramurotaikinaa. Kaurapitoinen taikina on maistuva ja tekee piirakan rakenteesta napakan, sillä se imee itseensä marjojen kosteutta.
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm, noin 10:lle
Pohja:
½dlpullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7%)
1muna
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Pikakaurahiutaleita
1tlvaniljasokeria
1tlleivinjauhetta
TAI 1pkt Myllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Päälle:
n.4dlvadelmia, mustikoita, herukoita, puolukoita
Rahkaseos:
1dlmaitorahkaa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7%)
½dlsokeria
1muna
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Sulata valmis Kauramurotaikina tai tee taikina itse: Sekoita ensin rasva, kerma ja muna. Lisää seokseen sokeri. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää nämä taikinaan.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 min.

Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 min, kunnes piirakka on kauniin värinen.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla Philadelphia-kevyttuorejuustoa (5 %) tms. tuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin marjojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (39)

Hei. Ohje vaikutti tosi hyvältä. Mutta valitettavasti täyte jäi aivan velliksi.
Paistoaikaa kannattaa pidentää, mikäli täyte on löysää. Paistoajat ovat uunikohtaisia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen saanut hyvin samanlaisen reseptin tyttäreltäni vuosia sitten nimellä"sikanopeapiirakka"! Reseptini on toimiva ja nopea ja muunneltava ainesten suhteen. Todella maistuva mehevä ja marjojakin vaihtamalla tosi monipuolinen. Se vaan paranee parin päivän jälkeen, jos ei tule samantien kokonaan syödyksi!
Itse tehtynä pohja oli mauton ja rakenne liian tiivis. Reseptiin pitäisi lisätä ehdottomasti sokeria.
Haluan kokeilla. Vaikuttaa helpolta ja varmasti maukas.
Todella hyvä piirakka! Vaihdoin pienen osan vehnäjauhoista kaakaojauhoksi ja laitoin ohjetta reilummin mustaherukoita sekä vadelmia.
Iha ok.
Minulla oli vaikeuksia saada taikina riittämään edes 24 cm vuokaan, en tiedä miten sen saa venyteltyä 28 -senttiseen. Pohja ei pysynyt reunoilla esipaistamisen aikana. Rahkaseos oli vaikea saada riittämään koko piirakkaan. Leivon paljon makeita ja suolaisia piirakoita, harvoin on näin suuria vaikeuksia määrien suhteen.
Ohje tuntui helpolta :) Teen varmasti toistekin :)
Helppo ja hyvä.

Pages