Helppo marjapiirakka rahkatäytteellä

Helppo marjapiirakka rahkatäytteellä

Rahkapiirakkaan sopivat vadelmat, herukat ja karviaiset sekä metsän mustikat tai puolukat. Kaurapitoinen taikina on helppo tehdä vain sekoittamalla ainekset tai vielä helpompi on käyttää valmista kauramurotaikinaa. Kaurapitoinen taikina imee itseensä marjojen kosteutta ja piirakan rakenne on hyvä ja maistuva.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm, noin 10:lle
Pohja:
½dlpullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7%)
1muna
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Pikakaurahiutaleita
1tlvaniljasokeria
1tlleivinjauhetta
TAI 1pkt Myllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Päälle:
n.4dlvadelmia, mustikoita, herukoita, puolukoita
Rahkaseos:
1dlmaitorahkaa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7%)
½dlsokeria
1muna
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Sulata Kauramurotaikina tai tee taikina itse. Sekoita itse tehtävää taikinaa varten rasva, kerma ja muna. Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 min. Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 min kauniin väriseksi. Tutustu myös toiseen helppoon mustikkaiseen marjapiirakkareseptiin. Katso myös perinteinen marjapiirakka jogurttitäytteellä ja samalta sivulta löytyvät muut herkulliset marjapiirakoiden reseptit.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla Philadelphia-kevyttuorejuustoa (5 %) tms. tuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin marjojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (36)

Itse tehtynä pohja oli mauton ja rakenne liian tiivis. Reseptiin pitäisi lisätä ehdottomasti sokeria.
Haluan kokeilla. Vaikuttaa helpolta ja varmasti maukas.
Todella hyvä piirakka! Vaihdoin pienen osan vehnäjauhoista kaakaojauhoksi ja laitoin ohjetta reilummin mustaherukoita sekä vadelmia.
Iha ok.
Minulla oli vaikeuksia saada taikina riittämään edes 24 cm vuokaan, en tiedä miten sen saa venyteltyä 28 -senttiseen. Pohja ei pysynyt reunoilla esipaistamisen aikana. Rahkaseos oli vaikea saada riittämään koko piirakkaan. Leivon paljon makeita ja suolaisia piirakoita, harvoin on näin suuria vaikeuksia määrien suhteen.
Ohje tuntui helpolta :) Teen varmasti toistekin :)
Helppo ja hyvä.
Hyvää tuli. Käytin maitovalmisteiden tilalla Alpron soijajogurttia, koska olen maidon proteiinille allerginen.
Helppo ja herkullinen. Laiton puoli tlk sitruunarahkaa taikinaan kermavalmisteen lisäksi ja lisäsin yhden munan, taikinan reseptiin vain puoli dl sokeria, neljän viljan hiutaleita ohjeen mukaan, toinen puoli rahkasta täytteeseen. Mustaherukoita ohjeen mukaan ja oli maukasta. Hyvä ohje - otetaan mitä on. Yllätysvieraatkin söivät innokkaasti.
Tuntui hyvältä. Laitoin pakkasesta viimeisiä marjoja pois. Teen varmasti uudelleen oli niin helppo:)

Pages