Mustikat ja rahka sopivat ihanasti yhteen. Tämä ihanan mehevä piirakka vie kielen mennessään!

Vaikka ohjeessa on käytetty mustikoita, piirakkaan sopivat mainiosti myös muut marjat, kuten vadelmat, herukat, karviaiset ja puolukat. Tämä piirakka sopiikin erityisen hyvin pakastimentyhjennyspäivän herkuksi!

Kaurapitoinen taikina on yksinkertainen tehdä ja vielä helpommalla pääsee, kun käyttää valmista Myllyn Parhaan Pyöreää Kauramurotaikinaa. Kaurapitoinen taikina on maistuva ja tekee piirakan rakenteesta napakan, sillä se imee itseensä marjojen kosteutta.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm, noin 10 annosta

Pohja:
½
dl
pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7%)
1
muna
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
Päälle:
n.4
dl
vadelmia, mustikoita, herukoita, puolukoita
Rahkaseos:
1
dl
maitorahkaa
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7%)
½
dl
sokeria
1
muna
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sulata valmis Kauramurotaikina tai tee taikina itse: Sekoita ensin rasva, kerma ja muna. Lisää seokseen sokeri. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää nämä taikinaan.

  2. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 min.

  3. Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 min, kunnes piirakka on kauniin värinen.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla Philadelphia-kevyttuorejuustoa (5 %) tms. tuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin marjojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.