Fetakuut

Fetakuut
30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
unikonsiemeniä koristeeksi
Täyte:
50gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100granskankermaa (1 dl)
50goliiveja
mustapippuria

Valmistusohje

Ota puolikuun muotoisella piparimuotilla taikinalevyistä kuut. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.  Valmista täyte murustamalla juusto haarukalla. Hienonna oliivit ja sekoita täytteen ainekset. Täytä kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla noin teelusikallinen täytettä väliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Aivan taivaallisen ihanaa fetan ystäville!!
Ihanaa on. Tein vaikka ei ole joulukaan. Mahtavia.
Itse täytin fetalla, paistetulla pekonilla ja punasipulisilpulla. Laitoin ranskan kermaa hieman löysykkeeksi. Aivan mahtavaa! annamari
Niitähän voi täyttää makumieltymystensä mukaan. Oliivit on makuasia, niistä ei voi kiistellä. Tosi hyviä.
Moi!! Tämä on todella hyvä ohje, jos oliivin jättää pois! Sitten se on täydellistä!!! nam.. :)
Fetakuut oli muuten hyviä, mutta se täyte ei ollut kovin hyvää. Minä jättäisin täytteestä pois oliivit ja mustapippurin. Niiden tilalle laittaisin luumuhilloa. Kokeilin niin ja sekös oli maittavaa.
mitä voi laittaa oliivien tilalle?
Oliivien tilalle voi laittaa vaikkapa aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna tai pieniä suolakurkkukuutioita, molempien tulee olla valutettuja (niinkuin oliivienkin), ettei tule likaa nestettä!
Aivan taivaallisen ihanaa fetan ystäville!! =)