Lehtevät suolaiset sydämet

Lehtevät suolaiset sydämet
  • Myllyn Paras Torttu- ja Lehtitaikina ovat lehteviä kasvimargariinipohjaisia taikinoita ja ne sopivat vegaaniseen ruokavalioon.
  • Taikinoista on kätevää leipoa jouluisia vegaaniseen ruokavalioon sopivia pikkusuolaisia syötäviä.
  • Helppoja ovat esimerkiksi sydämet, jotka syntyvät taikinalevyistä rullaamalla ja taittelemalla. 
  • Valitse mieleinen melko voimakas vegaaninen tahna, joka levitetään taikinalevyille ennen taikinalevyjen rullausta sydämiksi.
     
25 kpl sydämiä (torttutaikinalevyistä) tai 40 kpl pieniä sydämiä (lehtitaikinalevyistä)
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
45gwasabitahnaa (esim. Blue Gragon Wasabi Paste, 1 tuubi)
taiharisatahnaa (esim. Al'fez Harissa, ½ tlk)
1dlsiemensekoitusta
1dlsuolapähkinöitä

Valmistusohje

Sulata taikinalevyt. Kauli sulaneita torttutaikinalevyjä hieman pidemmiksi. Levitä wasabi- tai harissatahnaa tasaisesti taikinalevyille, n. 1 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle siemensekoitusta ja pilkottuja suolapähkinöitä.

Kääri levy molemmista päistä rullalle niin, että rullat tulevat toisiaan vasten. Kun rullat ovat vastakkain, paina sormin taitekohta teräväksi eli sydämen alareunaksi. Laita sydämen malliset rullat jääkaappiin tai pakastimeen n. ½ tunniksi jähmettymään.

Leikkaa rullat vasta kohmeisina terävällä veitsellä viipaleiksi eli saat jokaisesta rullasta 5 viipaletta, aseta ne kumolleen leivinparille uunipellille. Voit vielä sormin viimeistellä sydämien muodot kauniiksi.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10–13 min tai kunnes sydämet ovat kauniin värisiä. Tarjoile sydämiä suolapaloina illanistujaisissa esim. pikkujoulujen tai uudenvuoden aikaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)