Myllyn Paras Torttu- ja Lehtitaikina ovat lehteviä kasvimargariinipohjaisia taikinoita ja ne sopivat vegaaniseen ruokavalioon.

Taikinoista on kätevää leipoa jouluisia vegaaniseen ruokavalioon sopivia pikkusuolaisia syötäviä.

Helppoja ovat esimerkiksi sydämet, jotka syntyvät taikinalevyistä rullaamalla ja taittelemalla. 

Valitse mieleinen melko voimakas vegaaninen tahna, joka levitetään taikinalevyille ennen taikinalevyjen rullausta sydämiksi.

 

Ainekset 25 kpl sydämiä (torttutaikinalevyistä) tai 40 kpl pieniä sydämiä (lehtitaikinalevyistä) annosta

Täyte:
45
g
wasabitahnaa (esim. Blue Gragon Wasabi Paste, 1 tuubi)
tai harisatahnaa (esim. Al'fez Harissa, ½ tlk)
1
dl
siemensekoitusta
1
dl
suolapähkinöitä

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt. Kauli sulaneita torttutaikinalevyjä hieman pidemmiksi. Levitä wasabi- tai harissatahnaa tasaisesti taikinalevyille, n. 1 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle siemensekoitusta ja pilkottuja suolapähkinöitä.

  2. Kääri levy molemmista lyhyemmistä päistä rullalle niin, että rullat tulevat toisiaan vasten levyn keskellä. Kun rullat ovat vastakkain, paina sormin taitekohta teräväksi eli sydämen alareunaksi. Laita sydämen malliset rullat jääkaappiin tai pakastimeen n. ½ tunniksi jähmettymään.

  3. Leikkaa rullat vasta kohmeisina terävällä veitsellä viipaleiksi eli saat jokaisesta rullasta 5 viipaletta, aseta ne kumolleen leivinparille uunipellille. Voit vielä sormin viimeistellä sydämien muodot kauniiksi.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10–13 min tai kunnes sydämet ovat kauniin värisiä. Tarjoile sydämiä suolapaloina illanistujaisissa esim. pikkujoulujen tai uudenvuoden aikaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.