Perinteisestä tähtitortusta on helppo taitella enkelitorttuja. 

Voitaikina on voilla leivottua - Torttutaikina on laktoositonta. Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, tässä sen voi halutessaan ”terästää” rommilla.

Myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla. Lisäksi enkelin pään kohdalla on täytteenä vaaleampaa rommirahkaa.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
200
g
paistonkestävää luumumarmeladia
2-3
rkl
rommia
200
g
maustettua rahkaa (rommi-rusina)
Koristeluun:
rusinoita, manteleita

Ohje

  1. Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n 3 cm:n matkalle. Nosta vain sivuista kulmat ylös, niin että alaosaan jää enkelille hame ja nipistä ylin kulma enkelin pääksi ja tukaksi, katso video!
  2. Laita tortun keskelle hamekohtaan taitosten päälle reilu nokare paistonkestävää hilloa/marmeladia. Voit tätä ennen sekoittaa marmeladiin hieman rommia makua antamaan. Alkoholi haihtuu kyllä paistettaessa.
  3. Laita pään kohtaan vaaleampaa täytettä, maustettua rahkaa. Voit tehdä silmät manteleilla tai rusinoilla.
  4. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.