Perinteisestä tähtitortusta on helppo taitella enkelitorttuja.
Voitaikina on voilla leivottua - Torttutaikina on laktoositonta. Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, tässä sen voi halutessaan ”terästää” rommilla.
Myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla. Lisäksi enkelin pään kohdalla on täytteenä vaaleampaa rommirahkaa.
Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n 3 cm:n matkalle. Nosta vain sivuista kulmat ylös, niin että alaosaan jää enkelille hame ja nipistä ylin kulma enkelin pääksi ja tukaksi, katso video!
Laita tortun keskelle hamekohtaan taitosten päälle reilu nokare paistonkestävää hilloa/marmeladia. Voit tätä ennen sekoittaa marmeladiin hieman rommia makua antamaan. Alkoholi haihtuu kyllä paistettaessa.
Laita pään kohtaan vaaleampaa täytettä, maustettua rahkaa. Voit tehdä silmät manteleilla tai rusinoilla.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.