Diabeetikon kääretorttu

Katso suosituin kääretorttureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia kääretorttuja.

Diabeetikon kääretorttu

Kääretorttutaikina on itsessään kevyttä taikinaa, sillä siinä ei ole rasvaa. Kääretortun voi tehdä hyvin ruisjauhoihin ja makeuttaa hedelmäsokerilla. Tee täyte marjasurvoksella, lisää halutessasi täytteeseen valmista vähäkalorista maustettua kevytrahkaa tai tavallista maustamatonta maitorahkaa.

noin 15 viipaletta
4kananmunaa
½dlhedelmäsokeria
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
2dlmarjasurvosta
dlrahkaa
(makeutusainetta)

Valmistusohje

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Sekoita täytteen aineet keskenään, mikäli haluat rahkaa marjasurvoksen lisäksi tortun väliin. Levitä marjasurvos ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle makeutettu rahka. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Anna imeytyä leivinpaperiin kietaistuna jääkaapissa mielellään muutama tunti.

VINKKI: Ripottele mantelilastuja leivinpaperille, jolle kypsä torttulevy kumotaan. Saat tortun pinnasta herkullisen näköisen. Mantelit ja pähkinät ovat terveellisiä ja sisältävät hyvää pehmeää rasvaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (12)

Keliaakikolle/ vehnättömälle: jos vain perunajauho sopii, niin kaikki jauhot vaan perunajauhoina. Tulee kaunis, helposti rullattava torttu. :)
Meillä ei ainakaan mies voi käyttää tavallista sokeria. Sokerit nousee tosi korkealle jo yhdestä kääretortunpalasta. Teen aina hedelmäsokerilla, koska sitä tarvitaan vain noin puolet tavallisen sokerin määrästä. t. diabeetikon vaimo
Tämä ohje on tekemäni, mutta aikas vanha, ja nykyisin suositellaan diabeetikoille tavallista sokeria. Niinpä ohjeen hedelmäsokerin voi hyvin korvata 1 dl tavallista sokeria. terv. Arja Elina Laine
Miksi hedelmäsokeri?
Hedelmäsokeria tarvitaan makeuttamiseen vähemmän ja hedelmäsokeri nostaa verensokeria muita sokereita hitaammin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hei! Voiko tällä ohjeella tehdä täytekakun pohjan ainekset tuplaten, tai muuten muunnellen, miten?
Täytekakun voi valmistaa esim. paistamalla useamman kääretorttupohjan, leikkaamalla ne sopivan kokoisiksi ja täyttämällä kerrosten välit. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Voiko tähän ohjeeseen käyttää keliaakikolle sallittuja jauhoja?
Kääretortun voi tehdä myös tattarijauhoista tai gluteenittomista jauhoseoksista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Voiko tämän pakastaa?

Pages