Cocktailpalat: kuut ja tähdet

1 | pkt | Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g) |
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g) | ||
tai Voitaikinalevyjä (500 g) | ||
kananmunaa voiteluun | ||
unikonsiemeniä koristeeksi | ||
Täyte 1: | ||
50 | g | feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa |
100 | g | ranskankermaa |
1 | tlk | aurinkokuivattuja tomaatteja |
50 | g | oliiveja |
musta- tai punapippuria | ||
Täyte 2: | ||
100 | g | sinihomejuustoa |
100 | g | valutettua ananasmurskaa |
Täyte 3: | ||
n.220 | g | katkaraputuorejuustoa |
n.150 | g | katkarapuja |
tilliä | ||
Täyte 4: | ||
1 | tlk | pestoa (n. 200 g) |
katkaravun pyrstöjä | ||
1 | tlk | latva-artisokan sydämiä |
10 | kpl | viiriäisen munia |
tilliä |
Valmistusohje
-
Ota tähden tai kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä tai kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikonsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
-
Valitse mieleinen täyte vaihtoehdoista 1, 2, 3 ja 4. Valmista täyte.
-
Halkaise tähdet ja / tai kuut terävällä veitsellä keskeltä ja laita täytettä n. 1 teelusikallisen verran tähden ja / tai kuun puolikkaiden väliin. Täytä cocktailpalat juuri ennen tarjoilua.
-
TÄYTE 1: Murusta juusto haarukalla. Hienonna oliivit ja tomaatit ja sekoita täytteen ainekset.
-
TÄYTE 2: Murusta sinihomejuusto haarukalla. Sekoita se valutettuun ananasmurskaan.
-
TÄYTE 3: Laita cocktailpalojen väliin hiukan tuore- tai sulatejuustoa ja katkarapuja. Koristele pienillä tillinoksilla.
-
TÄYTE 4: Keitä munat ja kuori ne sekä ravut. Laita halkaistuille taikinapohjille 1 tl pestoa ja päälle ohjeen pikkuherkkuja.
Kommentoi reseptiä