Cocktailpalat: kuut ja tähdet

Cocktailpalat: kuut ja tähdet
30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
kananmunaa voiteluun
unikonsiemeniä koristeeksi
Täyte 1:
50gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100granskankermaa
1tlkaurinkokuivattuja tomaatteja
50goliiveja
musta- tai punapippuria
Täyte 2:
100gsinihomejuustoa
100gvalutettua ananasmurskaa
Täyte 3:
n.220gkatkaraputuorejuustoa
n.150gkatkarapuja
tilliä
Täyte 4:
1tlkpestoa (n. 200 g)
katkaravun pyrstöjä
1tlklatva-artisokan sydämiä
10kplviiriäisen munia
tilliä

Valmistusohje

Ota tähden tai kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä tai kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikonsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Valitse mieleinen täyte vaihtoehdoista 1, 2 ja 3. Valmista täyte. TÄYTE 1: Murusta juusto haarukalla. Hienonna oliivit ja tomaatit ja sekoita täytteen ainekset. TÄYTE 2: Murusta sinihomejuusto haarukalla. Sekoita se valutettuun ananasmurskaan. TÄYTE 3: Laita cocktailpalojen väliin hiukan tuore- tai sulatejuustoa ja katkarapuja. Koristele pienillä tillinoksilla. TÄYTE 4: Keitä munat ja kuori ne sekä ravut. Halkaise taikinapyörylät. Yhdestä pyörylästä saat 2 pientä suupalaa. Laita halkaistuille taikinapohjille 1 tl pestoa ja päälle ohjeen pikkuherkkuja. Halkaise tähdet ja / tai kuut terävällä veitsellä keskeltä ja laita täytettä n. 1 teelusikallisen verran tähden ja / tai kuun puolikkaiden väliin. Täytä cocktailpalat juuri ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Todella nopea ja hyvä pikkusuolais-resepti illanistujaisiin.
moikka helppo ja hyvä resepti voi myös vaihto ehto joulutortuille