Ainekset 30-40 kpl annosta

kananmunaa voiteluun
unikonsiemeniä koristeeksi
Täyte 1:
50
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100
g
ranskankermaa
1
tlk
aurinkokuivattuja tomaatteja
50
g
oliiveja
musta- tai punapippuria
Täyte 2:
100
g
sinihomejuustoa
100
g
valutettua ananasmurskaa
Täyte 3:
n.220
g
katkaraputuorejuustoa
n.150
g
katkarapuja
tilliä
Täyte 4:
1
tlk
pestoa (n. 200 g)
katkaravun pyrstöjä
1
tlk
latva-artisokan sydämiä
10
kpl
viiriäisen munia
tilliä

Ohje

  1. Ota tähden tai kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä tai kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikonsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

  2. Valitse mieleinen täyte vaihtoehdoista 1, 2, 3 ja 4. Valmista täyte.

  3. Halkaise tähdet ja / tai kuut terävällä veitsellä keskeltä ja laita täytettä n. 1 teelusikallisen verran tähden ja / tai kuun puolikkaiden väliin. Täytä cocktailpalat juuri ennen tarjoilua.

  • TÄYTE 1: Murusta juusto haarukalla. Hienonna oliivit ja tomaatit ja sekoita täytteen ainekset.

  • TÄYTE 2: Murusta sinihomejuusto haarukalla. Sekoita se valutettuun ananasmurskaan.

  • TÄYTE 3: Laita cocktailpalojen väliin hiukan tuore- tai sulatejuustoa ja katkarapuja. Koristele pienillä tillinoksilla.

  • TÄYTE 4: Keitä munat ja kuori ne sekä ravut. Laita halkaistuille taikinapohjille 1 tl pestoa ja päälle ohjeen pikkuherkkuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.