Ota tähden tai kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä tai kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikonsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Halkaise tähdet ja / tai kuut terävällä veitsellä keskeltä ja laita täytettä n. 1 teelusikallisen verran tähden ja / tai kuun puolikkaiden väliin. Täytä cocktailpalat juuri ennen tarjoilua.
TÄYTE 1: Murusta juusto haarukalla. Hienonna oliivit ja tomaatit ja sekoita täytteen ainekset.
TÄYTE 2: Murusta sinihomejuusto haarukalla. Sekoita se valutettuun ananasmurskaan.
TÄYTE 3: Laita cocktailpalojen väliin hiukan tuore- tai sulatejuustoa ja katkarapuja. Koristele pienillä tillinoksilla.
TÄYTE 4: Keitä munat ja kuori ne sekä ravut. Laita halkaistuille taikinapohjille 1 tl pestoa ja päälle ohjeen pikkuherkkuja.