Cocktailpalat glögin kanssa

Cocktailpalat glögin kanssa
noin 30 pientä tai 15-20 isoa
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
chiliä, unikonsiemeniä ja kuminaa
Suolapähkinä-suklaamoussesydämien täyte:
100gtummaa suklaata
2dlkuohukermaa
1dlsuolapähkinärouhetta
Avokadotähtien täyte:
2isoa kypsää avokadoa
1rklsitruunamehua
1dlranskankermaa
½-1tlmustapippuria
½tlyrttisuolaa
Viikuna-juustokuiden täyte:
150gvalkohomejuustoa
150gviikunahilloa tai -hilloketta

Valmistusohje

Ota sydämen, tähden tai kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä sydämiä, tähtiä tai kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi sydämiin chiliä, tähtiin unikonsiemeniä ja kuihin kuminaa. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. TÄYTE 1: Sulata suklaa tilkkaan kermaa varovasti, älä keitä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, lisää loppu kerma ja vatkaa vaahdoksi. Täytä halkaistut sydämet moussella, ripottele moussen päälle suolapähkinärouhetta. TÄYTE 2: Halkaise avokado ja koverra sen sisus irti, valuta päälle sitruunamehua. Hienonna avokado sauvasekoittimella tai haarukalla ja sekoita yhteen ranskankerman kanssa. Mausta. Täytä halkaistut tähdet. TÄYTE 3: Laita kuiden väliin teelusikallinen viikunahilloa ja siivu homejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

En pitänyt. Liian pieniä paistettaviksi, kaatuilivat, osittain paloivat, vaikeita täyttää. Kannattaa tehdä isompia, tai sitten en osaa käyttää uunia.