Broccolini on versoava parsakaali, joka on jalostettu tavallisesta parsakaalista ja kiinalaisesta parsakaalista. Koko kasvi on syötävää. Maultaan broccolini on mielestäni hieman miedompaa kuin tavallinen parsakaali, jota toki voi käyttää vaihtoehtoisesti tähän ruokaan.

Tämän herkullisen pastaruoan voi kuorruttaa uunissa lopuksi, mutta mikäli on kiire, maistuva ruoka voidaan tarjota ilman uunissa kuorruttamista. Jos halutaan keventää, juuston määrää voi vähentää.

Ainekset 4 annosta

3
salottisipulia
200
g
broccolinia
2
rkl
rypsiöljyä
200
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
kermaa tai kaurakermaa
1
tl
rosépippureita
1
rkl
kasvisfondia
(hiven suolaa)
n. 150
g
ricottajuustoa
½
dl
pinjansiemeniä
30
g
parmesaanilastuja
vähän tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

  2. Keitä Raketti Spagetti suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi, eli 5 minuuttia. Kaada lävikköön valumaan.

  3. Kuori sipulit ja silppua ne. Leikkaa broccolinien varret (ei kukintoja) noin 1 cm:n paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää varrenpalat ja sipulisilppu pannulle. Anna kypsyä 5 minuuttia, lisää kukinnot ja tomaatit mukaan.

  4. Lisää kerma ja maustavat aineet. Lisää vielä keitetty, valutettu pasta sekä ricotta joukkoon ja anna kuumentua.

Annokset ilman kuorrutusta:

  1. Pese pannu ja paahda kuivalla pannulla pinjansiemenet. Lisää ne annosten päälle. Ripottele pinnalle vielä parmesaanilastuja ja basilikaa.

Annokset kuorrutettuina:

  1. Jaa ruoka uuninkestäviin, voideltuihin annosvuokiin ja kuorruta annokset nopeasti kuuman uunin yläosassa noin 5 minuutin ajan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.