Valkopapukastike pastalle ja paahdetut tomaatit

Valkopapukastike pastalle ja paahdetut tomaatit
Kahdelle
Uunissa paahdetut tomaatit:
1rasiakirsikkatomaatteja (250 g)
1tlkuivattua timjamia
1tlsokeria
2rklrypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Valkopapukastike:
1tlksäilöttyjä, kypsiä valkopapuja (400 g)
1valkosipulinkynsi
1rklrypsiöljyä
1sitruuna
1dlvettä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
250gMyllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia
(lehtipersiljaa koristeluun)

Valmistusohje

Halkaise tomaatit ja pyörittele kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa. Levitä tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkkaile, etteivät tomaatit pala.

Valmista kastike. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia miedolla lämmöllä.

Lisää valkopavut ja vesi. Anna papujen kiehua kymmenisen minuuttia ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Raasta sitruunasta kuoren uloin osa sekä purista mehu ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta pasta ja sekoita kastike pastan sekaan. Viimeistele annos paahdetuilla tomaateilla sekä halutessasi lehtipersiljalla.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)