Pinaatti-ricottatäytteiset raviolit

Pinaatti-ricottatäytteiset raviolit
40 min, josta valmisteluaika 35 min
  • Raviolit ovat yllättävän helppoja tehdä ja maistuvat jokaiselle. 
  • Samalla voit haastaa itsesi ja kokeilla omia täytevaihtoehtoja. 
  • Vaiva kannattaa, sillä lopputulos on ihanan herkullinen!
Pastataikina:
dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
3munaa
(1rklvettä)
Täyte:
250gricotta-juustoa
1rstuoretta babypinaattia
½-1valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Tee pastataikina. Riko munat jauhokeon keskelle tekemääsi reikään. Vaivaa taikina tasaiseksi. Tarvittaessa lisää pieni tilkka vettä. Vaivaa taikinaa niin kauan, että sinulla on sileä ja kiinteä taikinapallo. Kelmuta taikina ja anna levätä vähintään puoli tuntia huoneenlämmössä. 

  2. Valmista täyte: Aja ricotta, silputtu valkosipuli ja pinaatti tahnaksi joko blenderissä tai sauvasekoittimella. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

  3. Leikkaa pastataikinasta käteen sopiva pala. Kauli palaa hieman ja vedä se pastakoneen läpi isoimmalla terällä. Toista tämä pari kertaa. Pienennä terää pikkuhiljaa. Kun olet vetänyt pastataikinan muutaman kerran ohuella terällä läpi, aseta levy leikkuulaudalle tai raviolimuottiin. 

  4. Aseta noin tl täytettä muotin kohdalle. Jos et omista muottia, lisää täytettä parin sentin välein levylle, jotta sinulle jää saumavarat.

  5. Kun olet saanut levyn täytettyä, tee toinen samanlainen pastalevy. Sivele sudilla vettä täytteen väleihin, jotta saat liimattua päälitaikinan kiinni. Asettele toinen levy varovasti täytelevyn päälle. Taputtele sormilla "välisaumat" eli täytteiden suditut välit kiinni. Leikkaa raviolit liimasaumojen kohdilta, jotta saat neliöitä. Jos käytät muottia, tee sen ohjeiden mukaan. 

  6. Keitä iso kattilallinen vettä ja lisää sinne 1-2 rkl suolaa. Laske raviolit reikäkauhalla varovasti kiehuvaan veteen ja anna kypsyä noin 3-4 minuuttia. Tarjoile heti vaikka tomaattikastikkeen kera, parmesaanilla höystettynä.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Täytteestä tuli ihan velliä.
Täytteestä tuli liian löysää.