Ainekset 4:lle annosta

Ohje

  1. Keitä perunat 1) kuoripäällisinä ja kuori kuumina, tai 2) kuorittuina kokonaisina tai isoina lohkoina ja kuivata ne hyvin sen jälkeen, kun olet kaatanut veden pois, tai 3) kypsennä isot perunat uunissa 200 asteessa noin 1 tunti ja kuori kuumina.

  2. Soseuta perunat saman tien sähkövatkaimella, perunapusertimella tai survimella.

  3. Valmista gnocchitaikina kattilassa tai pöydän päällä. Lisää soseutetun perunan joukkoon jauhot, suola ja kevyesti vatkatut munat. Älä lisää kaikkia jauhoja kerralla. Sekoita taikina sähkövatkaimella tai kauhalla. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa kämmenellä kimmoisaksi. Taikina saa olla pehmeää.

  4. Jos haluat valmistaa taikinan pöydällä, kaada hienonnettu peruna pöydälle, ja tee keon keskelle kolo. Lisää siihen vehnäjauhot, munat ja suola. Sekoita ensin sormin ja sitten käsin ja vaivaa taikina kämmenellä tasaisen kimmoisaksi ja pehmeäksi.

  5. Ripottele parille uunipellille jauhoja. Jaa taikina neljään osaan ja peitä ne kelmulla, ettei taikina kuivu. Leivo taikinapala kerrallaan sormenvahvuisiksi pötköiksi ja leikkaa ne parin sentin paloiksi. Käytä jauhoja tarpeen mukaan. Jätä palat sellaisiksi, paina niihin peukalolla kolo tai haarukalla kuvio. Nosta gnocchit jauhotetulle pellille odottamaan.

  6. Lisää gnocchit kiehuvaan runsaaseen veteen ja keitä 2-4 erässä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan ja ovat kiehuneet sen jälkeen 1-2 minuuttia. Nosta pois vedestä reikäkauhalla hyvin valuttaen.

  7. Kaada gnocchit kuumaan voisulalla siveltyyn vuokaan odottamaan loppujen kypsentämistä. Lisää gnocchit kastikkeeseen ja tarjoa heti. Kastikkeeksi sopii hyvin esim. valmis pestokastike, tomaattikastike (sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, basilikaa, mustapippuria) tai sinihomejuustonkastike (murustettua sinihomejuustoa, ruokakermaa, vähän keitinlientä ja mustapippuria).

  8. Ripottele annoksen pinnalle parmesaania tai muuta voimakkaan makuista juustoa. Tai tarjoa gnocchit juustoraasteella kuorrutettuna. Gnocchit sopivat hyvin pakastettaviksi. Pakasta raakoina tarjottimen tms. päällä ja kaada jäätyneet irralliset gnocchit pussiin tai rasiaan. Lisää gnocchit jäisinä veteen ja kypsennä vähän pidempään kuin tuoreena.

  9. Valmistus tuntuu hankalalta, muttei ole sitä. Hauskinta gnocchien tekeminen on parityönä; toinen pyörittää tankoja ja paloittelee ja toinen muotoilee gnocchit.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.