Pelmenit

Myllyn Paras
noin 40 kpl
1dlvettä
2munaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
Täyte:
1rklöljyä
400gjauhelihaa
1sipuli
1tlmeiramia
1tljauhettua mustapippuria
1tlsuolaa
1dlsmetanaa
Keitinliemi:
2llihalientä, jossa suolaa (tai vettä+lihaliemikuutioita)
10maustepippuria
1laakerinlehti

Valmistusohje

Sekoita taikinan ainekset hyvin tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. Valmista täyte paahtamalla jauheliha ja sipuli ja maustamalla seos. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota taikinasta pyöreällä muotilla pieniä (5-6 cm) kakkuja. Voitele niiden reunat vedellä ja laita jokaisen keskelle 1 tl täytettä; taita puolikuuksi sulkien reunat tiiviisti kiinni. Taivuta kärjet yhteen ja laita viileään.  Kiehauta lihaliemi mausteineen ja laita pelmenit kypsymään kiehuvaan liemeen 10-15 min. Nosta pois reikäkauhalla.  Tarjoile kuumina smetanan kanssa alkupalana tai lihaliemen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Aika hyvä.. Aikaisemmin olen tehnyt eri ohjeella, tämäkin toimii.