Blinipiirakka

Blinipiirakka
1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Blinipiirakka on uusi kätevä tapa saada esille blinien herkullinen maku vaikkapa kahvi- tai teepöytään.
  • Piirakka sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan esimerkiksi ilta- tai alkupalaksi.
  • Piirakan voi leipoa etukäteen valmiiksi ja halutessa lämmittää ennen tarjoilua ja päällysten lisäämistä tai tarjoilla kylmänä herkkuna.
8–12 annosta
Blinipiirakkataikina:
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlkuivahiivaa
1tlsokeria
1tlsuolaa
2dlpiimää
75gsulatettua voita (¾ dl)
Voitelu:
1rklvoita
2rklMyllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
200gsmetanaa (1 iso tlk)
1dlkermaviiliä (½ tlk)
50gvoisulaa
1pienen sitruunan mehu
1muna
½-1dlpilkottuja sipulin varsia tai punasipulia
nippua tilliä (½–1 dl silppua)
½tlrouhittua mustapippuria
½tlsuolaa
Päälle:
150gkylmäsavulohta viipaleina
100gkirjolohenmätiä tai cavi-artia
½-1dlpilkottuja sipulin varsia tai punasipulia
nippua tilliä (n. 1 dl silppua)
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään. Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi. Lisää piimän joukkoon sulatettu voi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

  2. Voitele pyöreän piirakkavuoan pohja ja reunat. Ripottele päälle korppujauhoja ja ravista ylimäärä pois. Levitä taikina vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia. Valmistele sillä aikaa täyte eli sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

  3. Painele kohonnut taikina sormilla niin, että piirakassa on reunat. Levitä täyte päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

  4. Tarjoile blinipiirakka kuumana tai kylmänä. Lisää ennen tarjoilua piirakan päälle kylmäsavulohiviipaleita, mätiä tmv., sipulisilppua ja hienonnettua tilliä. Rouhaise päälle mustapippuria myllystä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)