Blini-Boston

Blini-Boston

Tässä reseptissä on yhdistetty hiivaleivän rakenne, bostonpullan muoto ja blinien makumaailma.

Valmista Blini-Bostonleipää varten ”yön yli”-juuritaikina tattarijauhoihin ja happamaan nesteeseen, kuten blinejä tehtäessä ja saat herkullisen makumaailman leipään.

Blini-Boston kannattaa mieluiten tehdä torvelliseen irtopohjavuokaan, jolloin leipä kypsyy parhaiten.

Suolainen Blini-Boston on maistuvaa syötävää talvipakkasille, varsinkin kun tarjoilet sitä tuoreeltaan lämpimänä mädin kanssa.

Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras valmistavat yhdessä tämän Blini-Bostonin.

torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24 cm
Taikinajuuri:
2dlkermaviiliä
25ghiivaa (½ pkt)
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1rkljuoksevaa hunajaa
Lisäksi taikinaan:
1dlkiehuvaa maitoa
50gkuumaa voisulaa
2tlsuolaa
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
Blinitäyte:
1iso punasipuli
1rklrypsiöljyä
100gtuorejuustoa
150gkylmäsavukirjolohifileetä
1dltuoretta tillisilppua
1tlmustapippuria rouhittuna
Tarjoiluun:
kirjolohen mätiä
tillisilppua
ranskankermaa

Valmistusohje

Liuota huoneenlämpöiseen kermaviiliin hiiva, jauhot ja hunaja. Anna juuren käydä yön yli jääkapissa muovilla peitettynä.

Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan kuuma maito ja voisula sekä suola. Lisää taikinaan jauhoja ja vaivaa niin, että saat hyvän hiivataikinan.

Kauli tai levitä taikina isoksi levyksi n. 50 x 40 cm. Jätä taikinan alle reilusti jauhoja tai käytä silikonialustaa. Silppua ja paista sipuli ja paista se öljyssä pannulla. Pilko savulohi pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Voitele iso reiällinen irtopohjakakkuvuoka.

Levitä taikinalevylle huoneenlämpöinen tuorejuusto ohueksi kerrokseksi. Levitä päälle paistettu sipulisilppu, pilkotut kalafileet ja tillisilppu. Mausta rouhitulla mustapippurilla.

Kieritä taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 palaksi ja asettele palat vieri viereen pystyyn voideltuun torvelliseen kakkuvuokaan.

Anna kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 min.

Tarjoile blinileipää kirjolohen mädin ja tillisilpun sekä halutessasi ranskankerman kanssa

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Päivää. Miksi juuri jääkaappiin? Eikö ennen huoneenlämmössä.
Juuri tekeytyy jääkaapissa viileässä hitaammin ja siihen tulee enemmän makua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Blini -Boston näytti aamu TV:ssä herkulliselta, nyt kauppaan ostamaan lohta ja jauhot lämpimään.