Tässä reseptissä on yhdistetty hiivaleivän rakenne, bostonpullan muoto ja blinien makumaailma.

Valmista Blini-Bostonleipää varten ”yön yli”-juuritaikina tattarijauhoihin ja happamaan nesteeseen, kuten blinejä tehtäessä ja saat herkullisen makumaailman leipään.

Blini-Boston kannattaa mieluiten tehdä torvelliseen irtopohjavuokaan, jolloin leipä kypsyy parhaiten.

Suolainen Blini-Boston on maistuvaa syötävää talvipakkasille, varsinkin kun tarjoilet sitä tuoreeltaan lämpimänä mädin kanssa.

Ainekset torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24 cm annosta

Taikinajuuri:
2
dl
kermaviiliä
25
g
hiivaa (½ pkt)
1
rkl
juoksevaa hunajaa
Lisäksi taikinaan:
1
dl
kiehuvaa maitoa
50
g
kuumaa voisulaa
2
tl
suolaa
Blinitäyte:
1
iso punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
100
g
tuorejuustoa
150
g
kylmäsavukirjolohifileetä
1
dl
tuoretta tillisilppua
1
tl
mustapippuria rouhittuna
Tarjoiluun:
kirjolohen mätiä
tillisilppua
ranskankermaa

Ohje

  1. Liuota huoneenlämpöiseen kermaviiliin hiiva, jauhot ja hunaja. Anna juuren käydä yön yli jääkapissa muovilla peitettynä.
  2. Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan kuuma maito ja voisula sekä suola. Lisää taikinaan jauhoja ja vaivaa niin, että saat hyvän hiivataikinan.
  3. Kauli tai levitä taikina isoksi levyksi n. 50 x 40 cm. Jätä taikinan alle reilusti jauhoja tai käytä silikonialustaa. Silppua ja paista sipuli ja paista se öljyssä pannulla. Pilko savulohi pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Voitele iso reiällinen irtopohjakakkuvuoka.
  4. Levitä taikinalevylle huoneenlämpöinen tuorejuusto ohueksi kerrokseksi. Levitä päälle paistettu sipulisilppu, pilkotut kalafileet ja tillisilppu. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
  5. Kieritä taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 palaksi ja asettele palat vieri viereen pystyyn voideltuun torvelliseen kakkuvuokaan.
  6. Anna kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 min.
  7. Tarjoile blinileipää kirjolohen mädin ja tillisilpun sekä halutessasi ranskankerman kanssa

VINKKI! Kokeile myös klassisia blinejä

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.