Blinileipäset

Blinileipäset

Blinit ovat alkutalven suosikki. Tattarijuurella saadaan blinien makua myös sämpylöihin. Tattarijauhoissa itsessään ei ole sitkoa, joten tässä on käytetty lisäksi sämpyläjauhoja.

noin 24 kpl
2tlk(á 200 g) kermaviiliä
50ghiivaa
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
1tlsuolaa
1munankeltuainen
1dlmaitoa
6dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
50gvoisulaa
1munanvalkuainen
Lisäksi:
mätiä
savulohta
sipulisilppua
herkkukurkkua
smetanaa
tilliä

Valmistusohje

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota siihen hiiva ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan suola, keltuainen ja lämmin maito sekä jauhoja niin, että saat löysähkön sämpylätaikinan. Lisää voisula taikinaan ja vielä sen jälkeen varovasti käännellen vaahdoksi vatkattu valkuainen. Annostele löysää taikinaa matalien silikonisten tms. muffinivuokien pohjille tai ota matalia nokareita lusikalla leivinpaperille. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Tarjoile leipästen kanssa mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa ja tilliä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)