Blinileipäset

- Blinit ovat alkutalven suosikki.
- Tattarijuurella saadaan blinien makua myös sämpylöihin.
- Tattarijauhoissa itsessään ei ole sitkoa, joten tässä on käytetty lisäksi sämpyläjauhoja.
2 | tlk | (á 200 g) kermaviiliä |
50 | g | hiivaa |
2 | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
1 | tl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
1 | munankeltuainen | |
1 | dl | maitoa |
6 | dl | Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta |
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja | ||
50 | g | voisulaa |
1 | munanvalkuainen | |
Lisäksi: | ||
mätiä | ||
savulohta | ||
sipulisilppua | ||
herkkukurkkua | ||
smetanaa | ||
tilliä |
Valmistusohje
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota siihen hiiva ja sokeri.
Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).
Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan suola, keltuainen ja lämmin maito sekä jauhoja niin, että saat löysähkön sämpylätaikinan. Lisää voisula taikinaan ja vielä sen jälkeen varovasti käännellen vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Annostele löysää taikinaa matalien silikonisten tms. muffinivuokien pohjille tai ota matalia nokareita lusikalla leivinpaperille.
Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Tarjoile leipästen kanssa mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa ja tilliä.
Kommentoi reseptiä