Blinileipäset

- Blinit ovat alkutalven suosikki.
- Tattarijuurella saadaan blinien makua myös sämpylöihin.
- Tattarijauhoissa itsessään ei ole sitkoa, joten tässä on käytetty lisäksi sämpyläjauhoja.
2 | tlk | (á 200 g) kermaviiliä |
50 | g | hiivaa |
2 | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
1 | tl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
1 | munankeltuainen | |
1 | dl | maitoa |
6 | dl | Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta |
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja | ||
50 | g | voisulaa |
1 | munanvalkuainen | |
Lisäksi: | ||
mätiä | ||
savulohta | ||
sipulisilppua | ||
herkkukurkkua | ||
smetanaa | ||
tilliä |
Valmistusohje
-
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota siihen hiiva ja sokeri.
-
Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).
-
Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan suola, keltuainen ja lämmin maito sekä jauhoja niin, että saat löysähkön sämpylätaikinan. Lisää voisula taikinaan ja vielä sen jälkeen varovasti käännellen vaahdoksi vatkattu valkuainen.
-
Annostele löysää taikinaa matalien silikonisten tms. muffinivuokien pohjille tai ota matalia nokareita lusikalla leivinpaperille.
-
Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Tarjoile leipästen kanssa mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa ja tilliä.
Kommentoi reseptiä