Blinit ovat alkutalven suosikki. Tattarijuurella saadaan blinien makua myös sämpylöihin.

Tattarijauhoissa itsessään ei ole sitkoa, joten tässä on käytetty lisäksi sämpyläjauhoja.

Ainekset noin 24 kpl annosta

2
tlk
(á 200 g) kermaviiliä
50
g
hiivaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
munankeltuainen
1
dl
maitoa
50
g
voisulaa
1
munanvalkuainen
Lisäksi:
mätiä
savulohta
sipulisilppua
herkkukurkkua
smetanaa
tilliä

Ohje

  1. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota siihen hiiva ja sokeri.
  2. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).
  3. Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan suola, keltuainen ja lämmin maito sekä jauhoja niin, että saat löysähkön sämpylätaikinan. Lisää voisula taikinaan ja vielä sen jälkeen varovasti käännellen vaahdoksi vatkattu valkuainen.
  4. Annostele löysää taikinaa matalien silikonisten tms. muffinivuokien pohjille tai ota matalia nokareita lusikalla leivinpaperille.
  5. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Tarjoile leipästen kanssa mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa ja tilliä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.