Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine, Christina Aaltio ja Arja Saijonmaa valmistivat tämän piirakan Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla 2010.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 26-30 cm annosta
suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä
1
iso sipuli
1
tl
mineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa
½
dl
pinjansiemeniä
100
g
kantarellituorejuustoa (1 rasia)
2
dl
ruokakermaa
2
munaa
Ohje
Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut.Lisää pinjansiemenet, mausteet ja tuorejuusto.
Sekoita kerma ja muna keskenään.
Levitä piirakkapohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.
Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.
1 tl mineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa ? Kaikkia siis 1 tl vai 1/3 tl jokaista ? Nimim. ikinä en leivo ja kaikki mikä voi mennä pieleen, menee.
Olen sienien ystävä, tykkään syödä niitä kaikilla tavoilla valmistettuna.
Tämä ohje vaikuttaa aivan ihanalta.
Kokeilen mahdollisimman pian.
T: Torvisieni