Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine, Christina Aaltio ja Arja Saijonmaa valmistivat tämän piirakan Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla 2010.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 26-30 cm annosta

Pohja:
Sienitäyte:
1
rkl
margariinia tai öljyä
½
l
suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä
1
iso sipuli
1
tl
mineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa
½
dl
pinjansiemeniä
100
g
kantarellituorejuustoa (1 rasia)
2
dl
ruokakermaa
2
munaa

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää pinjansiemenet, mausteet ja tuorejuusto.

  3. Sekoita kerma ja muna keskenään.

  4. Levitä piirakkapohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.