Silmumysliin käytetään nimensä mukaisesti pieniä silmuja.

Tähän ohjeeseen on käytetty kuusenkerkkiä ja pihlajansilmuja, myös koivunsilmut sopivat mysliin hyvin.

Silmuja saa luonnosta keväällä vain hetken, joten pakasta niitä talven varalle.

Myös pieniä pihlajan- tai koivunlehtiä voi laitaa mysliin, kun silmuvaihe on mennyt ohi.

Pihlajansilmut maistuvat karvasmantelille, joten saat näin mysliin mantelisen maun ilman manteleita.

Puunsilmujen ja kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset joko oman pihan tai metsän tai sitten maanomistajan luvan.

Poimi luonnonantimia vain puhtailta paikoilta, ei liikenteen läheltä!

Ainekset n. 1 litra annosta

2
tl
vaniljasokeria
½
dl
hunajaa
1
dl
kookosöljyä
½
dl
vettä
1
dl
GoGreen kurpitsansiemeniä
½
dl
GoGreen seesaminsiemeniä
2
dl
kuivattuja hedelmiä tai marjoja, esim. itse kuivattuja omenarenkaita
1
dl
kuusenkerkkiä
1
dl
pihlajan- tai koivunsilmuja

Ohje

  1. Sekoita hiutaleet, leseet ja vaniljasokeri isossa astiassa. Kuumenna hunaja, kookosöljy ja vesi yhdessä kuumaksi liuokseksi (esim. mikroaaltouunissa), mutta ei ihan kiehuvaksi asti. Kaada sulanut liuos hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita. Kaada ainekset leivinpaperille uunipellille ja tasoita ohueksi kerrokseksi. Paahda n. 150 asteisen uunin keskitasolla 20 min välillä sekoittaen niin, että ainekset paahtuvat kullan ruskeiksi.
  2. Lisää loppuvaiheessa siemenet ja kuivatut hedelmäpalat, esimerkiksi itse kuivatut omenarenkaat pieninä paloina sopivat mainiosti. Jatka paahtamista 10 min. Sekoita jälleen ja levitä lopuksi myslin pinnalle kuusenkerkkiä ja pihlajan- tai koivunsilmuja. Jatka paahtamista uunissa hyvin lyhyt aika, 2 minuuttia riittää.
  3. Nauti mysliä rahkan, jogurtin tai viilin kanssa.
  4. Säilytä mysliä jäähtyneenä kannellisessa astiassa tai tölkissä huoneenlämmössä. Silmumysli säilyy näin noin viikon.
  5. Voit tehdä toki niin, että et lisää silmuja lainkaan uuniin paahtumaan, vaan keräät joka aamu tai päivä aivan tuoreet silmut mysliannokseesi.
  6.  

Kuusenkerkkiä ja koivunsilmuja voi hyvin pakastaa puhtaina sellaisenaan ilman mitään käsittelyä muovipussissa. Silmuja on sitten talven keskellä herkullista ripotella myslin päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.