Avaa sulanut taikinalevy taitoksistaan. Ripottele levylle runsaasti sokeria ja käännä lyhyet sivut (päädyt) keskelle niin, että ne tulevat vastakkain.
Ripottele taas taikinalle runsaasti sokeria ja taita tämän jälkeen taikina toiseen suuntaan eli niin, että kapeat sivut kohtaavat keskellä.
Laita vielä kolmannen kerran sokeria pintaan ja taita taikina samaan suuntaan kuin toisella kerralla, mutta nyt vain kaksinkerroin. Näin syntyy paksu kapea tanko.
Laita taikinapötkö kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Leikkaa taitellusta taikinapötköstä terävällä veitsellä noin ½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne uunipellille, ripottele pinnalle sokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskiosassa n. 10-15 min kauniin värisiksi. Voit kääntää kanapeet paiston keskivaiheessa, jos haluat molemmat pinnat kiiltäviksi. Jäähdytä peittämättä, jotta kanapeet pysyvät rapeina.
VINKKI: Voit lisätä väliin sokerin lisäksi kanelia tai kardemummaa makua antamaan.
Kanapeet ovat parhaimmillaan paistamisen jälkeen jäähtyneinä tarjoiltuna. Jääkaapissa säilytettynä ne säilyvät pari päivää, mutta niiden rakenne pehmenee säilytettäessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta