Ainekset 22-26 kpl annosta

¾
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
120
g
jääkaappikylmää voita
1
kananmuna
Pinnalle:
½-1
tl
kanelia
Täyte:
200
g
vadelmamarmeladia

Ohje

  1. Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon. Lisää kuutioitu kylmä voi ja sekoita murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

  2. Jauhota työpöytä kevyesti ja kauli taikina useammassa osassa noin parin millin vahvuiseksi levyksi. Paina levystä pyöreällä (ø 55 mm) muotilla pikkuleipiä ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille.

  3. Paina koristemuotilla puoleen pikkuleivistä kuvioaukko keskelle ja ripottele aukollisten kansipalojen päälle ohut kanelihuntu.

  4. Paista uunissa 180 asteessa 6–8 minuuttia.

  5. Levitä vadelmamarmeladia pohjapuolille ja paina kaneliripotettu kansi päälle. Säilytä ilmavassa paikassa. Tarjoa kahvin kanssa. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.