Tämä omenapiirakan ohje on todella helppo: Sekoita vain kuivat aineet ja lisää kosteat sen jälkeen.

Piirakan täytteeksi sopivat myös erilaiset marjat. Vaihtelua saat lisäämällä marjojen päälle mantelilastuja, kookoshiutaleita, kaurahiutale-rasva-sokeri-muruseosta yms.

Mikäli sinulla on pienempi uunipelti kuin 60 cm:n ison hellan uunipelti, tee vain ⅔ annosta.

Ainekset iso uunipellillinen, noin 15 annosta

Pohja:
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
soodaa
2
tl
kanelia
2
dl
(fariini)sokeria
1
dl
(pullo)margariinia
4
dl
piimää
1
kananmunaa
Päälle:
n.5
isoa hapanta omenaa viipaleina
kanelia
(fariini)sokeria

Ohje

  1. Valmistus on helppo: Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää loput aineet ja sekoita.  Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja lado päälle omenalohkot. Mausta kanelilla ja sokerilla. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min.

  2. Voit valmistaa piirakan laktoosittomana käyttämällä laktoositonta (pullo)margariinia ja korvaamalla piimän esim. kookos-, soija- tai kauramaidolla, omenatuoremehulla tai appelsiinilimonadilla. Vaihtelua ohjeeseen saat korvaamalla omenat (ja kanelin) haluamillasi marjoilla, huomioi että happamiin marjoihin on syytä lisätä hieman enemmän sokeria.

Katso nopea omenapiirakka uunipellille tehtynä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.