Imelletty perunalaatikko on joulupöydän klassikko. Voit valmistaa sen etukäteen ja pakastaa.

Tällä Marttojen ohjeella valmistat reilun annoksen joulupöydän ihanaa perunalaatikkoa!

Ainekset 6:lle annosta

kg
perunoita
n.½
l
maitoa
suolaa
1-2
rkl
siirappia
(voita)

Ohje

  1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta.

  2. Pese ja kuori perunat ja keitä ne suolattomassa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen ja survo perunat. Anna perunasurvoksen jäähtyä hieman kättä lämpöisemmäksi. Ohenna survosta parilla kolmella desillä lämmintä keitinvettä. Perunamassan pitää olla 55-75 asteista, jotta peruna imeltyy.

  3. Lisää massaan puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Pane kannella peitetty perunamuusikattila noin 60-asteiseen uuniin imeltymään.

  4. Sekoita puolen tunnin kuluttua loput jauhot. Jatka imeltämistä vähintään 3-4 tuntia. Imeltyessään sose löystyy ja saa makean maun. Lisää imeltyneeseen soseeseen maitoa sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen seoksen. Mausta seos suolalla ja tarvittaessa siirapilla. 

  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan vain reippaasti puolilleen, sillä laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen aikana. Jos haluat, pane pari voinokaretta pinnalle. 

  6. Paista laatikkoa 150 asteessa pari kolme tuntia.

VINKKI! Kokeile myös perinteistä ohrasuurimoista valmistettavaa porkkanalaatikkoa, samettisen pehmeää lanttulaatikkoa ja tietenkin perinteistä imellettyä perunalaatikkoa

Resepti:
Marttaliitto

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.