Anonymous kirjoitti
20.4.2018 - 01:02
Helppo ja nopea arkinen perunasosevuoka valmistuu muutamassa tunnissa.

Kuoritaan perunat ja keitetään ja soseutetaan keittoveteen. Suositellaan jauhoisia perunoita.
Annetaan soseen jäähtyä huolellisesti alle 80 asteiseksi. Kun sose on jäähtynyt noin 75-78 asteiseksi soseeseen lisätään ruisjauho.
Annetaan soseen vetäytyä 75 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Vetäytyessä soseen maku muuttuu miedommaksi.

Vetäytyneeseen soseeseen lisätään suola, voi ja maitoa niin että se on sakeaa velliä tai notkeaa puuroa. Sose laitetaan paistovuokiin. Pinnalle voi ripotella korppujauhoa ja voinokareita. Soseen voi maustaa jos haluaa. Monien mielestä arkinen perunasosevuoka on parasta maustamatta.

Arkista perunasosevuokaa paistetaan noin 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.