Anonymous kirjoitti
17.1.2018 - 10:22
Valmistusohjetta mukaellen.

Tämä ohje hyödyntää myös alfa-amylaasireaktion, mikä tuottaa erittäin makeita dektsriinejä. Tämä reaktio menetetään matalan imellyttämislämpötilan ohjeilla usein kokonaan tai lähes kokonaan.

Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta. Pese ja kuori perunat ja keitä ne suolattomassa niukassa vedessä kypsiksi. Soseuta keitinveteen. Anna perunasurvoksen jäähtyä 77-78 asteiseksi .

Ohenna survosta "jäykännotkeaksi" tarvittaessa lisäämällä 80 asteista vettä. Vesi on oleellinen osa imeltymistä. Perunamassan pitää olla 65-75 asteista, jotta peruna imeltyy. Lisää 77 asteiseen soseeseen puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Tässä lämpötilassa alkaa makeita yhdisteitä tuottava alfa-reaktio, mikä useilla ohjeilla menetetään. Imeltyminen alkaa heti. Pane kannella peitetty perunamuusikattila noin 65 asteiseen uuniin imeltymään.

Sekoita puolen tunnin kuluttua loput jauhot. Tarkista imeltymisen alkaminen maistamalla Jatka imeltämistä vähintään 3-4 tuntia. Imeltyessään sose löystyy ja saa makean maun. Lisää imeltyneeseen soseeseen maitoa sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen seoksen. Mausta seos suolalla. Kun imellytetään alfa-reaktion alueella niin lisämakeutusta ei tarvita.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan vain reippaasti puolilleen, sillä laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen aikana. Jos haluat, pane pari voinokaretta pinnalle. Paista laatikkoa 150 asteessa pari kolme tuntia.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.