Banoffee on makea juhlapöydän herkku. Sen vaatimaton ulkonäkö hieman pettää, koska maku on mitä herkullisin. Banoffee valmistuu helposti käyttämällä pohjana Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa ja täyttämällä piirakkapohjan kinuskilla, banaanilla ja kermavaahdolla. Banoffeessa käytettävä kinuski on karamellisoitua kondensoitua maitoa eli makeutettua maitoa, joka on keitetty paksuksi ja pehmeän makuiseksi kinuskiksi. Karamellisoitu kondensoitu maito myydään kaupoissa usein säilyke- tai leivontahyllystä. Se on pakattu metalliseen säilykepurkkiin. Jos et löydä tuotetta kaupasta, niin suosittelen kysymään myyjältä. Nykyään kondesoitua maitoa on nimittäin hyvin tarjolla jopa pienemmissä lähikaupoissa.

Kauramurotaikina sopii erinomaisesti tähän banoffeepiirakkaan. Kauramurotaikinan maku tukee ja tasapainottaa hyvin banoffeen makeita makuja. Kurkkaa alta resepti ja leivo juhliin tämä herkullinen banoffeepiirakka.

Ainekset annosta

Täyte
4
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa (397 g)
3
banaania

Ohje

  1. Ota kauramurotaikina sulamaan huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Laita irtopohjavuoan reunus tai säädettävä irtoreuna uunipellille leivinpaperin päälle. Painele kauramurotaikina noin 22 cm reunuksen keskelle ja nosta reunoilta noin 3 cm korkeuteen. Laita kauramurotaikinan päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Paista pohjaa noin 15 minuutin ajan 200 asteessa.
  2. Kun pohja on jäähtynyt, siirrä se varovasti tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa. 
  3. Ota karamellisoidusta kondensoidusta maidosta noin kaksi ruokalusikallista eroon koristelua varten ja kaada loput pohjan päälle. 
  4. Pilko karamellisoidun kondensoidun maidon päälle yksi banaani ohuiksi siivuiksi.
  5. Lisää puolet kermavaahdosta ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. Lisää loput kermavaahdot ja pilko vielä kolmas banaani kermavaahdon päälle. 
  6. Koristele piirakka vielä pursottamalla päälle erilleen otettua karamellisoitua kondensoitua maitoa. Piirakka on heti valmis tarjottavaksi.

Vinkki! Jos täytät ja koristelet piirakan jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua, niin purista banaanisiivujen päälle pari ruokalusikallista sitruunaa. Näin banaani ei pääse tummumaan nopeasti.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.